Thaifeber đŸ‡č🇭

11. aug. 20201 min

Den Filippinske ambassaden fyrer tilbake mot fremmedfiendtlig Thai Rath-overskrift

Oppdatert: 12. mai 2023

Den ledende thailandske avisen Thai Rath har pÄdratt seg den filippinske ambassadens vrede i Thailand med deres tabloidoverskrift som rapporterer om filippinske lÊrere som kommer til Thailand. De fÞrste 165 ankom for noen dager siden. og opp til 3000, for det meste filippinske, forventes i lÞpet av den neste mÄneden, filippinske lÊrere er et vanlig syn pÄ skoler rundt Thailand som underviser i engelsk.

Thai Rath-overskriften lĂžd som fĂžlger...

“165 Filipino teachers have just arrived in Thailand from the land of Covid-19.”

Noe Filippinenes Ambassade satt lite pris pĂ„. De la ut et Ă„pent brev adressert til redaktĂžren av Thai Rath, hvor de uttrykte sin ‘dype misnĂžye’ over overskriften.

“Karakteriseringen er upassende, ufĂžlsom og lite nyttig nĂ„r vi alle, brĂždre og sĂžstre i Association of South East Asian Nations (ASEAN), samarbeider tett for Ă„ takle de nye og uforutsette utfordringene forĂ„rsaket av coronavirus ... ”

Mer enn 3000 utenlandske lĂŠrere, de fleste fra Filippinene, har registrert seg for Ă„ reise til Thailand etter endringen av innreisebestemmelsene.

Tjenestemenn fastholder at strenge screeningstiltak vil vÊre pÄ plass for lÊrerne nÄr de kommer. Attapon Truektrong, sekretÊr for Privatundervisningskommisjonen, sier at publikum ikke bÞr fÄ panikk over nyhetene.

"De er lĂŠrerne som tidligere hadde undervist i Thailand, men ikke klarte Ă„ returnere til Thailand, og nyansatte lĂŠrere."

"VÊr trygg pÄ at selv om utbruddssituasjonen pÄ Filippinene er alvorlig, vil alle bli grundig undersÞkt."

Responsen fra den filippinske ambassaden var ganske tam, men uansett ikke den slags PR den thailandske regjeringen trenger for Þyeblikket, nÄr en rekke fremmedfiendtlige kommentarer og feiltrinn fra thailandske selskaper som forbyr utlendinger fra sine tjenester, fortsetter Ä dukke opp.

Kilde: The Thaiger