Thaifeber 🇹🇭

2. juli 20222 min

Thai Airways har som mål å fullføre restruktureringen i 2024

Oppdatert: 12. mai 2023

Thai Airways forventer å fullføre omstruktureringen av selskapet i løpet av to år ettersom flyselskapets ytelse gradvis forbedres og globale reiser gjenopptas, sa sjefen for restruktureringskomiteen fredag.

Thai 777-300ER

Kabinfaktoren nådde 70 % forrige måned og var nær 90 % på europeiske ruter, sa Piyasvasti Amranand.

THAI gikk inn konkursbeskyttelse i fjor for å restrukturere en gjeld på 400 milliarder baht.

Les også: Thai fikk medhold i retten

Etter restruktureringen vil statlige virksomheter eie rundt 40 % av flyselskapet, i dag har statlige virksomheter en samlet eierandel på 67 %.

Planen er å gjenansette Piyasvasti, som var president under et tidligere forsøk på å styre selskapet ut av økonomiske problemer.

THAI fraktet rundt 19 millioner passasjerer før pandemien og har som mål om og frakte 9,18 millioner neste år, 11,8 millioner i 2024 og 12,44 millioner i 2025.

THAI fraktet 4,48 millioner passasjerer i de første seks månedene i år.

"Problemet nå er Øst-Asia, hvor det fortsatt er reiserestriksjoner, spesielt i Kina, Hong Kong, Taiwan og Japan," sa Piyasvasti.

— Men i andre regioner har lettelser ført til økning i reisende.

Piyasvasti sa at flyselskapet hadde gjennomgått sine lånebehov og ville ta langsiktige lån på 12,5 milliarder baht, som kan konverteres til egenkapital. Kortsiktige lån av samme verdi uten konverteringsmulighet var også på bordet, sa han.

Les også: Thai airways fikk et overskudd på 55 milliarder baht i 2021

THAI planlegger også å utstede nye aksjer og tilby kreditorer gjeld-til-aksjeopsjoner.

Flyselskapet har god likviditet på rundt 14 milliarder baht og har fått inn rundt 9,2 milliarder baht fra salg av eiendeler, inkludert et treningssenter i Bangkok, sa Piyasvasti, og la til at ytterligere 12 fly ville bli solgt.

Les også: Så langt er 20 personer mistenkt for å være involvert i korrupsjon i Thai airways

Sørøst-asiatiske flyselskaper ble hardt rammet av pandemien, med Malaysia Airlines, Garuda Indonesia og Philippine Airlines som også gjennomgår rettsledet omstrukturering.


Kabinfaktor eller lastfaktor, måler kapasitetsutnyttelsen. Det brukes vanligvis til å vurdere hvor effektivt transportører fyller seter og genererer inntekter.


Regnskapet for 2021 finner du her:

kvartalsrapport for Q1 2022 finner du her:

Kilde: Bangkok Post I Thai Airways