Thaifeber 🇹🇭

19. mai 20202 min

THAI til konkurs domstolen

Oppdatert: 11. mai 2023

Kabinettet vedtok tirsdag at Thai Airways International (THAI) ville inngå konkurs ved den sentrale konkurs domstolen for å utarbeide rehabiliteringsplanen.

Foto : Wikimedia Commons


 
I følge Statsminister Prayut Chan-o-cha var dette den beste planen for å hjelpe det flyselskapet på beina igjen. I henhold til rehabiliteringsplanen ville THAI ikke motta økonomisk bistand fra regjeringen og de 20.000 ansatte vil ikke bli permittert.
 

 
"Det er en vanskelig beslutning, men det er i nasjonal og offentlig interesse," sa han.
 

 
De to andre alternativene - som regjeringen bestemte seg for - var å finne penger til flyselskapet og la det gå konkurs på egen hånd, sa han.
 

 
Statsministeren sa også at det hadde vært vanskelig å rehabilitere THAI fordi det var lovlige begrensninger under arbeids- og statlige virksomhetslover.
 

 
Å sende flyselskapet til sentral konkursdomstolen var det beste valget, og det ville være mange påfølgende prosedyrer for å løse de interne problemene i selskapet, sa Gen Prayut.
 

 
"I dag er det på tide å vise mot til å gjennomgå rehabiliteringsprosessen ved domstolen. I dag møter Thailand og land over hele verden en krise. Thailand må bruke penger for å hjelpe mennesker, bønder, små og mellomstore bedrifter, lønnstakere, selvstendig næringsdrivende og de som jobber vanskelig for familiene deres, "sa han.
 

 
Gen. Prayut sa at THAI ville fortsette å operere.
 

 
"Med en profesjonell ledelse vil det gjenvinne sin styrke. Personalet vil beholde jobbene sine og det vil bli omstrukturert. Retten vil avgjøre detaljene," sa han.
 

 
Fungerende THAI-president Chakkrit Parapuntakul sa at flyselskapet ikke ville gå konkurs, men ville gjennomføre rehabiliteringsplanen sin effektivt. I påvente av rehabiliteringsprosessen, ville flyselskapet fortsette med sin normale service, sa han.
 

 
I følge børsen i Thailand ble THAIs eiendeler bokført til 256 milliarder baht på slutten av fjor, mens den samlede gjelden utgjorde 245 milliarder baht. Flyselskapets gjeld til egenkapitalandel har steget til 21: 1.
 

Kilde Bangkok Post

Thai Airways FB