top of page

26. september er siste frist for de med turist- og transittvisum, til å forlate landet

Thai immigration advarer utlendinger på kortvarige visum om at de må forlate landet før 26. september. Et visumamnesti som et resultat av Covid-19-pandemien ble nylig utvidet til den datoen, men det ser ut som myndigheter nå ønsker å gjøre klart at det ikke vil være noen videre forlengelse, bortsett fra ved sykdom eller andre formildende omstendigheter.


Hvis du er syk, må du presentere deg på nærmeste immigration kontor med en legeerklæring som bekrefter at du ikke klarer å reise. I tilfelle det ikke blir flyvninger, eller et nytt Covid-19-utbrudd i landet ditt, bør du kontakte ambassaden for et bekreftelsesbrev som ber deg om å få et midlertidig opphold i kongeriket. Dette brevet skal presenteres på ditt nærmeste immigration kontor. Skulle du få opphold vil den ikke overstige 30 dager ekstra.


I forkant av utløpet av visumamnestiet forrige måned, før det ble forlenget igjen, sa noen ambassader at de ikke ville gi brev for å støtte kortvarige visumforlengelser. Storbritannias og USAs ambassader sa spesielt at de ikke ville gjøre det. Den australske regjeringen sa de ville gjøre det. Du må kontakte ambassaden din hvis du søker slik dokumentasjon og diskuterere din personlige situasjon.


De som har langtidsvisum som skal forlenges, må sende inn en søknad om forlengelse av oppholdet på deres lokale Immigration, som vanlig. The Nation Thailand rapporterer at alle utvidelser vil være effektive fra 27. september, og folk oppfordres til å søke på forhånd for å unngå kø på immigrations kontorer.

Da det ble innført et moratorium for 90 dagers rapportering under Covid-krisen, er alle de som ikke sendte inn en 90 dagers rapport i perioden 26. mars til 31. juli, nå nødt til å gjøre det i løpet av august måned.


KILDE: The Nation Thailand The Thaigerbottom of page