top of page

31.9 milliarder investeres for å utvikle Ayutthaya til et knutepunkt for Høyhastighetsbanen

Et offentlig - privat partnerskap vil investere 31.9 milliarder for å utvikle Ayutthaya som et nasjonalt jernbanesenter for høyhastighetsbanene, dette ble offentliggjort av Office of Transport and Traffic Policy and Planning.

Prosjektet Transit-Oriented Development (TOD) vil bli bygget rundt Ayutthaya jernbanestasjon for å fremme provinsen som et internasjonalt reisemål for kultur og historie.


TOD forventes å komme i forbindelse med høyhastighets toglinjer som forbinder Bangkok med Nord og med Nakhon Ratchasima i Nordøst. Rengengsak Thongsom, direktør for Bureau of Transport and Traffic System Development, sa Ayutthaya er en av tre byer valgt for TOD-prosjekt. Prosjektene ville øke utviklingen av byene og provinsene deres, sa han. "Dette prosjektet vil hjelpe [Ayutthaya] -provinsen med å utvikle sitt fulle potensiale med en rekke transportsystemer, grønne områder, fortau og sykkelruter."


Byggingen av Ayutthaya stasjonens TOD-prosjekt er delt inn i fire faser - umiddelbar (2021-2022), kortsiktig (2023-2027), mellomlang sikt (2028-2032) og langsiktig (2033-2037).


Prosjektet vil bestå av fem soner:


1. Dobbeltsporet høyhastighets jernbanestasjon, inkludert stasjonsbygninger, kontorer og personalinnkvartering.


2. Kommersiell sone, inkludert bygninger som ikke er mer enn 30 meter høye, for eksempel kjøpesentre, kontorer, hotell, konferansesentre og borettslag for å støtte handel og tjenester langs Rojana Road.


3. Turistsone for blandet bruk, inkludert kjøpesentre, high street retail, kontorer, hotell og leide leiligheter for å støtte turister og forretningsreisende.


4. Beboersone med et blandet prisnivå på boliger, samt kjøpesentre for å støtte vekst av lokalsamfunn.


5. Bostedssone for fastboende, både lokale og utenlandske.


Comments


bottom of page