top of page

AeroThai - Antall flyreiser vil øke med 65 % neste år

Statsforetaket som administrerer Thailands flytrafikk er optimistisk med tanke på utsiktene for den thailandske luftfartsindustrien, og sier at oppgangen i internasjonale og innenlandske reiser fortsetter å akselerere.

Antall flyvninger vil øke med 65 % neste år sammenlignet med i år, ifølge Aeronautical Radio of Thailand (AeroThai).


AeroThai-president Nopasit Chakpitak sa at luftfartsindustrien i Thailand har tatt seg opp igjen siden regjeringen lettet på sine Covid-19-reisestriksjoner og gjenåpnet landet fullt ut. Den positive trenden var umiskjennelig i tredje kvartal i år.


I oktober nådde det gjennomsnittlige daglige antallet flyvninger til og fra Thailand 1637, mens antallet innenlandsflyvninger nådde et gjennomsnitt på 1806 flyvninger om dagen, sa Nopasit.

flypriser Thailand - Norge

Gjennomsnittlig antall flyreiser i desember – internasjonalt og innenriks kombinert – har vært rundt 1800 flyvninger per dag og vil sannsynligvis øke når nyttår nærmer seg, sa Nopasit.


Så langt i år har AeroThai registrert totalt 520 367 flyreiser, opp 79 % fra 291 397 flyreiser i fjor.


AeroThai spår at thailandske flyplasser vil håndtere omtrent 858.387 fly neste år, omtrent 2.352 per dag.


Nopasit sa at både passasjer- og fraktflyvninger har kommet seg etter hvert som luftrommet gjenåpnes globalt og økonomien tar seg opp igjen.


Hvis Kina åpner igjen, vil den thailandske luftfartsindustrien se et enda større antall flyvninger neste år, sa Nopasit.

AeroThai

Kilde: The Nation Thailand

Comentarios


bottom of page