top of page

Alle utlendinger vil måtte i en 14 dagers karantene "i overskuelig fremtid"


Thailands turist- og sportsminister, Pipat Ratchakitprakan, beroliger Thailendere ved å forklare at alle utlendinger, uavhengig av status og opprinnelse, vil måtte i en obligatorisk 14 dagers karantene, "i overskuelig fremtid".


Tjenestemenn i Thailand forbereder for tiden fase seks av gjenåpningen av landet, og løsner restriksjonene som ble pålagt i april da landet stengte grensene og gikk inn i en ‘lockdown’. Den neste fasen, som ble lagt ut for introduksjon i begynnelsen av august, vil tillate migrantarbeidere, filmproduksjonsbesetninger og Thailand Elite Visa-innehavere å returnere til landet blant andre kategorier som tidligere er godkjent for retur til landet.


Ministerens kommentarer fulgte som følge av kunngjøringer i går om at Vietnam "evakuerer" 80 000 mennesker fra den sentrale kystbyen Da Nang etter en et utbrudd av smitte og en økning av nye utbrudd over deler av verden, særlig India, Russland, USA , Søramerikanske land og Sør-Afrika. Og utbrudd som har oppstått på steder som Singapore, Japan, Spania, Hong Kong og Australia.


Thailand har ikke registrert lokalt overførte tilfeller av Covid-19 på over 2 måneder. Men de fortsetter å identifisere nylig smittede thailandske borgere som har flydd tilbake fra utlandet. Alle blir undersøkt mens de sitter i sin 14 dagers karantene.


Ratchakitprakan's uttalelser heller også kaldt vann på de foreslåtte “reiseboblene” som indikerer at de vil bli skrinlagt til senere i år, hvis de i det hele tatt blir introdusert. Den thailandske regjeringen, under ledelse av Covid-19 Center for Situation Administration, har vist seg å være ekstremt risikovillig når det gjelder den pågående håndteringen av Covid-19-pandemien og har offentlig sagt at den legger folkehelsen foran gjenopplive økonomien.


Turist- og sportsministeren var på besøk i Network for Community Enterprises and Farmers 'Community Tourism in Nakhon Si Thammarat Province.


Kilde: The Thaiger
bottom of page