top of page

Bangkok Airways er optimistisk, spår 4,5 millioner passasjerer neste år

Bangkok Airways regner med at de vil kunne fly nesten 3 millioner passasjerer i år, og rundt 4,5 millioner neste år nå som Thailand har opphevet alle Covid-19-restriksjoner.
Bangkok Airways Airbus A319-132 HS-PGT Sukhothai
Bangkok Airways Airbus A319-132 HS-PGT Sukhothai

I et intervju med med den thailandske nettavisen Thansettakij sa flyselskapets president og administrerende direktør, kaptein Puttipong Prasarttong-Osoth, at bestillingene begynte å øke så snart regjeringen opphevet registreringssystemet for Thailand Pass.


I løpet av de første ni månedene av dette året har antall bestillinger steget til 40 % av nivåene før pandemien, sa han.


Puttipong sa at 1,7 millioner passasjerer reiste med Bangkok Airways fra januar til september, en økning på 528 % sammenlignet med samme periode i fjor. I de første ni månedene av 2021 hadde Bangkok Airways kun 270 000 passasjerer.I samme periode i år tjente flyselskapet 8,12 milliarder baht og dets setebesettingsforhold har steget til 74 %.

– Vi har allerede nådd målet vårt. Målet vårt var å tjene 8,18 milliarder baht i omsetning og oppnå 73 % fyllingsgrad i år, og vi har nådd det målet på bare ni måneder, sa han.


"Basert på dette kan vi trygt si at vi totalt vil ha 2,64 millioner passasjerer i år og tjene rundt 10 milliarder baht."


Antall innenlandspassasjerer var høyere tidligere i år, men bestillingene på internasjonale flyvninger begynte å ta seg opp den 1. september, la han til.


Puttipong sa at 50 % av flyvningene er til og fra Koh Samui, mens de andre 50 % består av flyvninger til andre lokale destinasjoner og naboland som Kambodsja, Laos, Myanmar og Vietnam.


"Situasjonen vår går gradvis tilbake til normalen nå som thaier kan reise utenlands," sa Puttipong.


Forholdet mellom utenlandske passasjerer og innenlandspassasjerer er nå 60:40 sammenlignet med 80:20 før pandemien, la administrerende direktør til.

Norsk Pattayaforum

I de første ni månedene av dette året gjenopprettet Bangkok Airways flyvninger til 17 innenlandsflyplasser og til syv internasjonale.


Fra januar til september gjennomførte flyselskapet 19.000 flyvninger mot bare 4.800 i samme periode i fjor.


Før pandemien fløy Bangkok Airways til 34 destinasjoner, 17 i Thailand og 17 utenlands.


Han sa at flyselskapet forventer å oppnå bestillinger på opptil 80 % av nivåene før Covid, og få rundt 4,5 millioner passasjerer sammenlignet med 6 millioner før pandemien.


Bangkok Airways planlegger også å lansere seks nye internasjonale flyvninger neste år, fra Koh Samui til Hong Kong, Kuala Lumpur, Chengdu og Chongqing og fra Bangkok til Mandalay og Phu Quoc i Vietnam.

Flypriser Thailand Norge

Puttipong sa imidlertid at flyselskapet hans vil ta hensyn til Covid-restriksjoner i andre land og den globale økonomiske situasjonen før de lanserer de nye rutene.Bortsett fra å gjenoppta flyvninger, vil Bangkok Airways også investere i utviklingen av U-Tapao flyplass i Rayong og Eastern Aviation City-prosjektet gjennom datterselskapet U-Tapao International Aviation Co Ltd (UTA).


Puttipong sa at U-Tapao Airport-prosjektet vil bli forsinket i ett år, mens UTA forhandler om utvidelse av investeringsfasene fra fire til seks. Han sa at UTA tror veksten av passasjerer vil være langsommere enn først forventet.


Han la til at Bangkok Airways også vil investere i utvidelsen av flyplassen i Trat ved å utvide rullebanen for å få plass til større fly og utvide passasjerterminalen.Kilder: The Nation Thailand I Thansettakij

Commentaires


bottom of page