top of page

Bangkoks første monorail linjer starter testkjøringer i desember

Den delvise åpningen av de gule og rosa monorail-linjene for testkjøring er satt til desember med planer for lansering av kommersiell drift tidlig neste år, ifølge Department of Rail Transport (DRT).

Pichet Kunathammarak, DRT-generaldirektøren, avslørte tirsdag at felleskomiteen fra Mass Rapid Transit Authority of Thailand (MRTA), Eastern Bangkok Monorail Co Ltd og Northern Bangkok Monorail Co Ltd hadde blitt enige om testkjøringer av de to monorail-linjene i desember.


Den 30,4 km lange gule linjen vil ha totalt 23 stasjoner, som vil transportere pendlere mellom Lat Phrao i Bangkok og Samrong i Samut Prakan, mens den 34,5 km lange Rosa linjen vil ha 30 stasjoner, som forbinder Khae Rai i Nonthaburi med Min Buri-distriktet i øst Bangkok via Ram Intra Road.


Pichet sier at prisene for de to monorail-linjene ennå ikke er bestemt, men at den vil bli annonsert 30 dager før den offisielle driften. Imidlertid la han til at prisen sannsynligvis vil variere fra 15-45 baht, avhengig av avstanden.


I følge Pichet, så vil månedlige, student- eller eldrepass bli lansert for å øke bruken.

Pichet la til at transportdepartementet har tatt til orde for at det vanlige billettsystemet skal tas i bruk for de to linjene. DRT og MRTA har instruert linjeoperatørene om å utvikle et billettanlegg som er kompatibelt med Mastercard og Visa for å gjøre det enklere å reise for kundene. Monorail-linjene vil også akseptere Rabbit-kortet som brukes av BTS Green Line, Gold Line og Bangkoks Bus Rapid Transit (BRT).


Testkjøringene vil bli tilbudt de som melder seg på for å delta i testkjøringen.


Pichet sa at monorailforbindelsene vil begynne å ta betalt fra februar 2023.

Konstruksjonen av Yellow Line-prosjektet er nå 96,79% fullført, hvor det elektriske jernbanedriftssystemet er omtrent 96,56% fullført og sporene 100% ferdige.


Pink Line er nå mer enn 88 % fullført, ifølge transportdepartementet.Kilde: Bangkok Post

Comments


bottom of page