top of page

Bank of Thailand hever renten

Bank of Thailand (BOT) kunngjorde i dag at rentene vil bli hevet på onsdag 30. nov.

Bank of Thailand kunngjorde i dag at rentene vil bli hevet på onsdag for å håndtere potensielle inflasjonsøkninger.


BOT forventes å heve renten med 25 basispunkter til 1,25 %,


Thailands økonomi forventes ikke å gå tilbake til pre-pandeminivåer før tidlig neste år ettersom dens vitale reiselivssektor, som utgjør rundt 12 % av økonomien, gradvis begynner å ta seg opp igjen.


Langsommere inflasjon

Med det laveste inflasjonstakten på seks måneder i oktober, hjulpet av statlige tiltak for å lette levekostnadene, sa BOT-guvernør Sethaput Suthiwartnarueput at det ikke er nødvendig å aggressivt øke rentene for å håndtere inflasjonen som i andre land.


Den amerikanske sentralbanken (FED) har økt rentene med 375 basispunkter så langt i denne syklusen, med 75 basispunkter ved de siste fire møtene og ytterligere 50 i desember.


Thai baht uberørt av rentegapet

Til tross for det store rentegapet, har baht vært en av de beste i vekstmarkedet, kun svekket med rundt 7 % så langt i år.


Eksternt press på BOT for å være mer selvsikker med renteøkninger har også avtatt etter den nylige tilbakegangen i dollaren. Kapitaltilførselen har i mellomtiden returnert til dets innenlandske obligasjons- og aksjemarkeder, nedgangen i valutareservene har også begynt å snu.


En svak valuta anses generelt som positivt for den turismeavhengige thailandske økonomien.

Regjeringen håper at turismen til neste år vil nå 80 % av nivåene før pandemien. 40 millioner turister besøkte Thailand i 2019.Kilde: NNT

Comments


bottom of page