top of page

Basseng og noen treningssentre kan åpne snart!

Fra søndag 17. mai kan bassenger og noen treningssenter åpne men veldig strenge regler gjelder




På en pressekonferanse i Bangkok i ettermiddag ble det kunngjort at det blir mulig å benytte svømmebassenger fra og med søndag.

Dette var noe overraskende etter etter at det blet fortalt tidligere i uken at de ikke ville åpne igjen i denne fasen. Men det har hvert en massiv klagestorm vedrørende at bassenger og strender er stengt.


Svømmebassenger kan åpne igjen søndag 17. mai, men noen regler må allikevel følges.

Disse inkluderer følgende:


· En medarbeider MÅ være på vakt til enhver tid. Hvis ansatte er en livredder, må de også være ansvarlige for sosial distansering og for å sikre at folk ikke samles eller sosialiserer seg rundt bassenget.


· Vannsport er forbudt


· Bassenget skal være til trening, ikke for å sole seg, sosialisere seg, drikke, spise, fester. Samlinger og fester forblir strengt forbudt i Thailand for å stoppe potensiell spredning av Koronavirus.


· Tidsgrenser skal være på plass for svømmere. (De nøyaktige fristene ble ikke avklart og vil sannsynligvis bli forkynt senere.)


Pattaya News bemerker at eiere av f.eks. condoer fortsatt kan velge å holde bassengene lukket, etter eget skjønn, spesielt hvis de ikke har ansatte tilgjengelig for å følge med bassenget, i henhold til reglene, for å sikre sosial distansering.


Når det gjelder treningssentre, er det ennå ikke helt avklart, men det vil bli avklart enten i kveld eller i morgen, men den foreløpige kunngjøringen sa følgende:


· Treningssentre i kjøpesentre må forbli stengt


· Det var lagt vekt på små treningsrom i leilighetskomplekser eller små treningssentre. Det er ikke helt klart om store treningssentre får lov til å åpne, og dette vil bli avklart snart. Treningssenter i kjøpesentre ble spesifikt oppgitt å forbli stengt.


· Ingen treningsgrupper, ingen gruppeaktiviteter, ikke boksing eller annen kampsport


· Ingen bruk av utstyr som tredemøller eller stasjonære sykler


· Begrensning av tre personer om gangen i områder, selv om noen aktiviteter som bordtennis, yoga, badminton, kryssfekting og gymnastikk er tillatt.


Detaljer kan bli endret eller noe kan bli lagt til før den endelige bestillingen fra den thailandske regjeringens side. Det er også verdt å merke seg at guvernører i provinsene har muligheten, hvis de ønsker, til å komme med ytterligere regler. De kan også etter eget skjønn gjenåpne disse stedene. De har imidlertid ikke myndighet til å endre på regler i henhold til gjeldende lov om nødvedtak.

Kilde: The Pattaya News - Adam Judd




bottom of page