top of page

Bekymringer for den humanitære katastrofen jeg ser utvikler seg i PattayaLeserpost i The Pattaya News – av Richard T.

Til lesere av The Pattaya News,

Jeg bekymrer meg for humanitære katastrofen som kommer til å ramme regionen de kommende månedene. Det har helt klart startet nå og køene på matstasjonene blir lengre og lengre.


Lokal virksomhet har vært helt fantastiske å hjelpe, men om byen fortsatt er stengt mht næringslivet vil deres gode vilje (og midlene) forsvinne.

For å være brutalt ærlig mht utenlandske besøkende til byen så vil det være et minimum fra nå av og til jul. Selv om barene og turistattraksjonene blir åpnet så kommer det ikke til å bli bedre.


For det første gir karantene begrensninger og for det andre vil den globale økonomien komme til å gjøre slutt på langdistanseferier, i alle fall en lang periode. Det er veldig lite vi kan gjøre, men det som angår meg, er at de lokale myndighetene for meg ser ut til å ikke ha noen handlingsplan for å starte få i gang den lokale økonomiske virksomheten.

De har vært strålende når smitten brøt ut, men de ser nå ut til å være besatt av å stoppe den med å kvele all virksomhet, jobbe for null antall tilfeller over hele landet og ser ikke på det større bildet.


Strandstengingen er ren farse som om vi skal stole på den nasjonale statistikken, sjansene for at en thailandsker kommer hit og smitter oss igjen er ekstremt lav.


Enhver Thai eller utenlandsk borger som ønsker å komme inn i denne byen for å bruke pengene sine for å få i gang lokalt næringsliv, bør være velkommen. Disse virksomhetene er menneskene som for det første vil ansette de som er arbeidsløse og for det andre være villige til å gi mer humanitær bistand.

De lokale myndighetene er nå nødt til å endre holdningene nå for å "få byen på fote igjen»!


Kilde: The Pattaya News - Richard T.bottom of page