top of page

Bilbelte blir nå påbudt for baksetepassasjerer

Fra 5. september vil baksetepassasjerer også være pålagt å bruke bilbelte.

seat belts mandatory Thailand

Pol Maj-General Jirasan Kaewsaeng-Ake, visekommissær for Metropolitan Police Bureau, sa at den endrede landtrafikkloven vil etter publisering i Royal Gazette tre i kraft fra 5. september. Den endrede landtrafikkloven krever at alle i kjøretøyet bruker sikkerhetsbelte.


Han sa at kjøretøyer registrert før 1. januar 1988 vil bli unntatt fra den nye trafikkloven da mange bakseter ikke kan utstyres med bilbelte.


I første omgang vil politiet kun gi advarsler til de til de som ennå ikke er klar over de nye reglene. Manglende bruk av bilbelte straffes med en bot på maksimalt 2000 baht, men dette vil bli vurdert fra sak til sak," sa Jirasan.

Den 13. endringen av loven la også til to nye klausuler: A) barn under seks år må bruke et bilsete eller et barnesete for å forhindre skader i tilfelle en ulykke, og B) passasjerer som er under 135 cm høye må bruke bilbelte eller bruke et spesialsete for å forhindre skader i tilfelle et uhell.


Disse to nye reglene er også planlagt å tre i kraft 5. september. Imidlertid sa Jirasan at de kan bli utsatt i maksimalt 90 dager ettersom detaljene og spesifikasjonene til bilseter ennå ikke er ferdigstilt og annonsert av Royal Thai Police.


En uoffisiell oversettelse av Land Traffic Act finner du her


Kilde: The Nation I Bangkok Post

Comments


bottom of page