top of page

Boligkjøpere kan i framtiden få permanent opphold

Oppholdstillatelse for utlendinger som investerer 3 millioner baht i eiendom er blant fem forslag som blir vurdert av finansdepartementet.


Foto: unsplash.com


Forslagene ble fremmet av thailandske eiendoms foreninger i et forsøk på å løfte en eiendoms sektor som har falt på grunn av Covid-19. foreningene Housing Business Association, Thai Real Estate Association og Thai Condominium Association (TCA) sendte forslagene til finansminister Arkhom Termpittayapaisith 9. desember avslørte TCAs nestleder.


I henhold til gjeldende regler må utlendinger bruke minst 10 millioner baht på eiendom for å være berettiget til et "bostedsvisum".


Dette er de tre nye nivåene som forslås:

  • investeringer fra 3 til 5 millioner baht gir 5 års visum

  • investeringer fra 5 til 10 millioner baht gir 10 år visum

  • investeringer Over 10 millioner baht gir permanent opphold


De andre fire forslagene er rettet mot thailandske eiendoms kjøpere.


  • Det første er å kutte avgiftene ved overføring av eierskap og pantelån til den laveste satsen fram til 31. desember 2021 for å redusere kostnadene ved å kjøpe både brukte og nye boliger.


  • Det andre er å lette på håndheving av statlige lån (LTV) for å gi muligheter for mennesker med kjøpekraft til å investere i eiendom. Eiendomsmegler foreningene sier at boliglåns tilbyderne allerede har strenge LTV-regler.


  • Den tredje er å utvide perioden for skatte nedsettelsen for land og bygninger i ytterligere to år til slutten av 2022 for å bidra til å avlaste eiere.


  • Det fjerde er en tilbakebetalings kampanje og en kreditt økning fra 50,000 til 100,000 per person til slutten av 2021 for å oppmuntre førstegangskjøpere til å gjøre sine kjøp.
コメント


bottom of page