top of page

CNN-reportere arrestert og anklaget for å ha tatt seg inn på åstedet etter drapene i Nong Bua Lamphu

To reportere fra CNN har blitt arrestert av politiet i Udon Thani for å tatt seg inn på åstedet etter drapene i Nong Bua Lamphu.
Foto: FCCT Facebook

Den australske reporteren Anna Coren, 47, som rapporterte fra barnehagen, og hennes britiske kameramann Daniel Hodge, 34, har blitt arrestert å eskortert til Na Klang politistasjon, som har jurisdiksjon over åstedet.

Arrestasjonene kom etter at Danaichoke Boonsom i Uthai Sawan subdistrikt leverte inn en anmeldelse mot CNN ved Na Klang politistasjon. Danaichoke sa at CNN-reporterene hadde vist manglende respekt for de døde ofrene og deres familier.


CNN-teamet kringkastet grafiske bilder som innholdt blodflekker og de unge ofrenes eiendeler, noe som førte til sinne og anklager fra thailandske medier om at de hadde brutt journalistisk etikk.


Politiet sier reporterne fra CNN må ha vært klar over at de gikk inn i et forbudt område og at de nå forbereder seg på å straffeforfølge reporterne. Reporterne er nå anklaget for å ha gjort inngrep på åstedet, der en 34 år gammel eks-politimann satte i gang et våpen- og knivangrep som etterlot 36 døde, inkludert 24 små barn.

Immigration Bureau har også tilbakekalt turistvisumene til Coren og Hodge, og forklarer at rapportering uten medievisum er en straffbar handling. Immigration Bureau la til at deres inngrep på åstedet også kan ha ødelagt bevis og forstyrret etterforskernes arbeid.


CNN forsvarte mannskapet sitt i en Twitter-melding på lørdag, og hevdet at de hadde fått tillatelse fra thailandske myndigheter til å gå inn på åstedet. Noe myndighetene avviser.


Ifølge Washington Post. Så skal en thailandsk journalist skal ha publisert et bilde av to CNN-reportere som klatret over muren og forbi politisperringene på vei ut av åstedet.


Visepresidenten i CNN International, Mike McCarthy, hevder på sin side at reporterne prøvde å få tillatelse til å gå inn i bygget, men at det gikk opp for dem først i ettertid at det ikke var tillatt.


– Vi beklager dypt for enhver krenkelse eller plage vi kan ha forårsaket med sendingen vår, sier han i en uttalelse som er gjengitt av Washington Post.


Sendingen har også blitt fjernet fra CNNs nettsider.


Myndighetene sier at området fortsatt er stengt da bevis fortsatt samles inn.


Foreign Correspondents' Club of Thailand (FCCT) tok til Facebook for å fordømme CNN-mannskapets handlinger. De sier at åstedet var tydelig merket og at CNN tok seg inn allikevel.


Presseorganisasjonene for thailandske journalister har også omtalt oppførselen som «uetisk» og «usmakelig».Kilde: The Nation Thailand

Comments