top of page

Den nye innreiseavgiften skal etter planen innføres i 3. kvartal

Den nye omdiskuterte innreiseavgiften på 300 baht skal etter planen innføres mellom august og september i år ved at flyselskaper implementerer Thailand Tourism Fee (TTF)-systemet.

Men det er flere problemer som er knyttet til implementeringen og håndteringen av innkrevingen av avgiften, og flyselskapene uttrykker samtidig bekymringer om budsjettet for systemet samt bruken av arbeidskraft for å håndtere prosessen, da de fortsatt sliter med pandemien og lave passasjertall.


"Avgiften er i tråd med den reviderte National Tourism Policy Act av 2008, som ga tillatelse til å opprette fondet fra avgiftene som kreves inn fra utenlandske besøkende. Fondet skal brukes til å utvikle turiststeder og tilby turistforsikring," sa Chote Trachu, fast sekretær for turist- og sportsdepartementet.


Han sa at avgiften er ment å hjelpe turister i nødstilfeller, for eksempel en akutt sykdom, ulykke eller politisk uro mens de reiser i Thailand

Personer som er fritatt fra innkreving av turistavgift inkluderer diplomater, myndighetspersoner, personer med arbeidstillatelse, og barn under 2 år.


(annonse)

I et møte med flyselskapene torsdag sa Mongkon at flyselskapene må hjelpe til med å sjekke at avgiften blir betalt før de utsteder billetter.


Han sa at lokale og internasjonale flyselskaper er invitert til å registrere seg for pilotprosjektet som starter 2. mai.


(annonse)

Mongkon sa at departementet vil tilby et opplæringsprogram på TTF-systemet og utføre testkjøringer av systemet etter at gebyrinnkrevingen er publisert i Royal Gazette .

Flyselskaper må forberede programvare for å koble til TTF-systemet og kommunisere med turister for å lære dem om den nye avgiften, sa han.

TTF-systemet aktiverer 30-dagers forsikringsdekning for turister når de ankommer Thailand, men det er ikke kommet noe informasjon om forsikrings dekningen.

Avgiften pålegges flyreisende først, før utvidelse til andre transportformer i nær fremtid.
ความคิดเห็น


bottom of page