top of page

Den thailandske ambassaden i Helsingfors advarer thailandske bærplukkere

Den thailandske ambassaden i Helsingfors advarer i et Facebook-innlegg thailandske bærplukkere som ønsker å jobbe i Finland.
Multebær

I et innlegg på Facebook-siden til den thailandske ambassaden i Finland har tjenestemenn forsøkt å øke bevisstheten, om at mange thaier som reiste til Finland for å plukke bær i troen på at de ville reise hjem med mye penger, faktisk endte opp med å skylde penger på grunn av skjulte kostnader.


Innlegget, som innholder infografikk, sier: "Offentlig kunngjøring": Folk som har til hensikt å plukke ville bær i Finland bør være klar over kostnadene før de reiser, samt risikoen for sesongmessige prissvingninger.

En fordeling av kostnadene i infografikken har satt flybilletter til Finland fra 40 000 til 50 000 baht, sesongbaserte arbeidsvisum til 14 000 baht og reiseforsikring til minimum 2 132 baht, med daglige levekostnader anslått fra 1 000 til 1 200 baht. Som kan resultere i at hver plukker vil sitte med en totalkostnad på over 150 000 baht.


For å dekke disse kostnadene vil det kreve at en plukker rundt 4 tonn bær i løpet av en enkelt sesong, sesongen varer vanligvis 10 til 12 uker, fra midten av juli til begynnelsen av oktober. Bærprisene kan variere fra 0.60€ til 1,30€ (21,30 til 46,10 baht) per kilo avhengig av størrelsen på bærene.


I rapporter som dukket opp i fjor, så kom det fram at tusenvis av thailandske arbeidere ble lokket til skandinaviske land, inkludert Finland og Sverige, med løfter om at bærplukking ville være lukrativt, men at løftene endte opp med umenneskelige arbeidsforhold og underbetaling betaling.


Det har også vært flere episoder i Norge, hvor thailandske bærplukkere har blitt utnyttet.


Så advarselen fra ambassaden er Krystallklar: "Regn nøye, ellers kan du risikere å reise hjem med gjeld."Kilder: Bangkok Post I Royal Thai Embassy Helsinki

Comments


bottom of page