top of page

Den thailandske regjeringen bekrefter at en Covid19 app kommer snart.Talsmannen for Center for Covid 19 bekreftet i ettermiddag overfor den thailandske presse at en sporings-app kommer snart og blir utviklet av den thailandske regjeringen i samarbeid med CCSA.


Appen, som vil være designet for å fungere for nesten alle moderne smarttelefoner, er basert på lignende applikasjoner som er påkrevd i Kina, Sør-Korea, Taiwan og andre. Talsmannen uttalte at mer detaljerte detaljer vil bli gitt ut ved morgendagens pressemelding fra CCSA.

Talsmannen uttalte til pressen at applikasjonen bare skulle brukes til å overvåke de personene som hadde kontakt med noen med coronavirus eller befant seg på et sted der en infisert person var til stede. Han uttalte at applikasjonen ikke ville gå ut over personvernet eller bli brukt til å spore mennesker av årsaker som ikke er relatert til viruset. Han sa at flere detaljer, inkludert om det ville være mulig å dra til utesteder, massesamlinger, arrangementer og andre områder med høy tetthet av mennesker og mindre sosial distanse ville bli avklart på et senere tidspunkt.


The Pattaya News bemerker at i en fersk meningsmåling utført av dem på deres sosiale mediekanaler motsatte 60% av leserne seg obligatorisk bruk av et sporingsprogram for å komme inn i en bar eller natteliv for øvrig.

Kilde: The Pattaya News - Adam Juddbottom of page