top of page

Den thailandske regjeringen planlegger å forby cannabisbruk

Den thailandske regjeringen vil om kort tid fremme et lovforslag mot rekreasjonell bruk av cannabis. Dette kun to år etter at rekreasjonell cannabisbruk ble avkriminalisert i Thailand.

cannabis ban Thailand

Helseminister Chonlanan Srikaew kunngjorde tirsdag at regjeringen om kort tid skal foreslå å forby rekreasjonell bruk av cannabis igjen, og kun tillate at man bruker stoffet av medisinske og helsemessige årsaker.


"Det nye lovforslaget vil bli endret fra det eksisterende til kun å tillate bruk av cannabis til helse- og medisinske formål," sa han til de frammøtte journalistene.


"Bruken for moro skyld anses som feil." sa Helseministeren.


Cannabis ble fjernet fra lista over forbudte stoffer i juni 2022, da det legaliseringsvennlige Bhumjaithai-partiet satt i regjeringen.


Legaliseringen fikk hundrevis av cannabisforhandlere til å dukke opp, særlig i hovedstaden Bangkok. Mange kritikere krevde strammere regulering.


Statsminister Srettha Thavisin, som tiltrådte i august 2023, har ofte gitt uttrykk for sin motstand mot rekreasjonsbruk av stoffet og har sagt at det kun bør tillates for medisinsk bruk.


Men den utløsende årsaken til det nye forbudet kan ha vært det britiske bandet Coldplays konserter i Bangkok. Mange publikummere klagde i sosiale medier over den kraftige hasjlukten som lå over hele stadion.


Kilde: AFP
annonsere hos Thaifeber

bottom of page