top of page

Det medisinske fakultetet advarer mot å redusere karantene for utenlandske turister!

På den ene siden er det et press for å gjenåpne Thailands grenser for å hjelpe den hardt rammende turistnæringen. På den andre siden prøver thailandske tjenestemenn å holde Covid-19 smitten under kontroll og frykter gjenåpningen av grensene. og forslaget om å redusere karantene fra 14 til 7 dager.


Foto: chula.th


Nå sier en lege fra Det medisinske fakultet ved Chulalongkorn-universitetet i Bangkok at å redusere karantene for utenlandske turister vil være innbydende til en katastrofe. Dr. Thira Woratanarat uttalte seg etter et forslag fra turist- og idrettsministeren om at karantene kan halveres hvis alt går bra når Thailand gjenåpner grensene for et begrenset antall utenlandske turister.


"I Thailand, hvis vi bestemmer oss for å følge forslaget om å redusere karantene til 7 dager, vil det være en invitasjon til en katastrofe."


Thira peker på et økende antall saker i mange deler av verden, at rundt 350 000 nye saker er rapportert over hele verden. Antallet totale dødsfall fra viruset har nå nådd 1 million.


Statsråd Pipat Ratchakitprakarn sier at forslaget ikke er til behandling, og at alle utenlandske turister fortsatt vil være underlagt obligatorisk 14-dagers karantene. Tjenestemenn sier at inntil den globale pandemisituasjonen forbedres, vil gjeldende restriksjoner fortsatt være gjeldende.


Kiilde: The Nation Thailand
Comentários