top of page

Dropper korrupsjonsanklager mot Thaksin Shinawatra etter flykjøp

Thailands National Anti-Corruption Commission (NACC) har henlagt alle anklager mot Thaksin Shinawatra, og tre andre som var anklageti en korrupsjonssak knyttet til Thai Airways Internationals (THAI) kjøp av 10 Airbus-fly mellom 2003 og 2004.
Thai A340-500

De fire var opprinnelig siktet for pliktforsømmelse angående deres involvering i anskaffelse av fly. Kjøpsprosessen ble angivelig preget av korrupsjon og dårlig ledelse, noe som førte til en økt gjeldsbyrde for THAI, og som bidro til flyselskapets økonomiske problemer, ifølge etterforskningsteamet.


Tidligere visetransportminister, Pichet Sathirachawal, sa i et TV-intervju onsdag at NACC hadde droppet anklagene mot ham, Thaksin, tidligere THAI-styreleder Thanong Bidaya og tidligere THAI-president Kanok Abhiradee.

Thaifeber facebook gruppe

Det var i desember i fjor at NACC tiltalte Thaksin, Pichet, Thanong og Kanok for pliktforsømmelse. Tidligere industriminister Suriya Jungrungreangkit ble også innblandet innledningsvis, men siktelsen ble senere frafalt. NACC sa at dette skyldtes tilstrekkelig med bevis som tydet på at han ikke var involvert i anskaffelsen av de 10 flyene.Noen kritikere reagerer på at Pichets avsløring kom i forkant av Thaksins planlagte retur denne måneden. Men Thaksins yngste datter, Paetongtarn Shinawatra, uttalte i går at faren har bestemt seg for å utsette returen på grunn av det ustabile politiske klimaet.

Flypris Thailand norge

Niwatchai Kasemmongkol, generalsekretæren til NACC, har tidligere uttalt at kommisjonen hadde henvendt seg til Thaksin, Pichet, Thanong og Kanok med et brev der de krevde at de skulle presentere sine avklaringer om anklagene.


Mellom 2002 og 2004, under Thaksins administrasjon, godkjente det thailandske kabinettet THAIs plan om å anskaffe 10 A340-500 og A340-600-fly til en totalpris på 53,5 milliarder baht.


Ifølge en etterforskningsrapport, ble kjøpsplanen forelagt kabinettet av Suriya.Kilde: Bangkok Post
Nyhetsbrev Thaifeber

Comments


bottom of page