top of page

E-San Music Festival tiltrekker tusenvis til det nordøstlige Thailand denne helgen

E-san Music Festival er tilbake for 10. gang i Khon Kaen. Minst 100 000 mennesker forventes å delta på festivalen.
Foto: E San Music Festival Thailand

Hippiefestivalen, kalt «Thailands Woodstock», tiltrekker både thaier og utenlandske turister til Khon Kaen år etter år.


Vanligvis avholdes E-san Music Festival ved den gigantiske Ubonratana Dam i Phu Wiang-distriktet. Deler av demningen ble oversvømmet i år, så i år vil arrangementet vil finne sted på en gammel veddeløpsbane i stedet, sa festivalarrangøren Mueangkaen Issaratham.


Mueangkaen sa at minst 100 000 mennesker forventes å delta under festivalen som varer fra 25. til 27. november.


Politibetjenter fra Mueang Khon Kaen politistasjon sørger for festivalsikkerheten, ved å forhindre at ulovlige stoffer og våpen ødelegger festivalmoroa. Rundt 10.000 mennesker ankom festivalen i morges.


Grasrotfestivalen ble startet av en gruppe som kaller seg «Isaan Kiaew» (Grønn Isan). Festivalen startet ut fra gruppens kjærlighet til musikk, filmer og backpacking og ungdomskultur på 60- og 70-tallet.


De første fire årene ble festivalen kalt "E-San Reggae", men ble deretter endret til "E-San Music Festival" da flere sjangre som Rock 'n' Roll, Funk, Bossa og flere ble lagt til festivalen. Mindre enn 500 mennesker deltok på den første E-san Reggae Festival.


Festivalen har alltid inkorporert Isan-musikk og livsstil med en blanding av lokale og utenlandske artister som står på scenen.


Store artister som spiller inkluderer Paradise Bangkok Molam International Band og Rasmee Isan Soul.


Provinspresident for handelskammeret Channarong Burittrakul sa at en festival er en positiv begivenhet som gagner ungdommen i Khon Kaen så vel som den lokale økonomien med turister som kommer fra fjern og nær.


I fjor ble hele festivalen avlyst på grunn av Covid-19, så stemningen blir nok ekstra magisk i år for å veie opp for det.

Hva eller hvor er Isan?

Kilder: The Thaiger I E San Music Festival Thailand


コメント


bottom of page