top of page

Endelig på mobil

Norsk nettleser i versjon 3.0 med fokus på å hindre sporing.

Den «norske» nettleseren Vivaldi feirer lanseringen av versjon 3.0 med å gjøre appen tilgjengelig på mobil. Android-versjonen har vært tilgjengelig i beta siden september og er nå offisielt tilgjengelig i Play Store.

Mobillanseringen kan gjøre VIvaldi mer attraktivt for mange brukere, ettersom nettleseren så langt ikke har hatt en mobil motpart slik som Chrome, Edge, Firefox, Opera og Safari.

Vivaldi på mobil har mange av de samme funksjonene som du finner i PC-versjonen, og inkluderer Speed Dials, synkronisering av bokmerker, passord, historie og en ny sporingsfunksjon som lanseres med 3.0.


Vivaldi 3.0

I Vivaldi 3.0 er det lagt mye fokus på hindring av sporing på nettet. Dette ved å benytte samme blokkeringsliste som den personvernfokuserte søkemotoren DuckDuckGo, som skal beskytte brukerne mot aggressive sporere på Internett.

Dette skjer ifølge Vivaldi i bakgrunnen og skal ikke påvirke hastigheten på nettleseren. En annen nyhet er innebygd annonseblokker, den er deaktivert som standard, som lar brukerne blokkere villedende eller annonser som inneholder skadevare. Både sporing- og annonseverktøyet kan du enkelt tilpasse ved å trykke på skjoldikonet i adresselinjen. På tide med en pause?

En annen nyhet i Vivaldi 3.0 er en klokke nederst på statuslinja. Ved å trykke på klokka kan du sette alarmer eller nedtellinger.

Nedtelling som en påminnelse om når du bør ta pause fra PC-en og alarmer om fremtidige hendelser og liknende, foreslår Vivaldi i et blogginnlegg.


Kilde: Vivaldi.com Dinside.no

Comments