top of page

Endring av kjøretøyets hovedlykter kan medføre 50.000฿ i bot

Bileiere som har modifisert frontlys eller baklys kan bli bøtelagt med bøter opptil 50.000฿, advarte departementet for landtransport nylig.

Bus Thailand extra lights

"Vi har mottatt klager via hotline 1584 om at folks syn blir påvirket av frontlykter og baklys som er modifisert for å være for lyse, blinkende eller i andre farger enn de som er spesifisert i lov, for eksempel blå," uttalte avdelingsdirektør Jantira Buruspat .


“Slike modifikasjoner strider mot kjøretøyloven fra 1979, som fastsetter en maksimumsstraff på 2 000฿ hvis kjøretøyets utstyr ikke oppfyller lovkrav. Det bryter også med landtransportloven fra 1979, som fastsetter en maksimumsstraff på 50 000฿ for å modifisere kjøretøy som kan skade andres fysiske eller mentale helse, ”la hun til.


Jantira sa at landtransportkontorer i alle provinser samt sertifiserte kjøretøyinspeksjonssentre har fått beskjed om å sjekke kjøretøy grundigere for modifikasjoner når bileiere kommer inn for lisensfornyelse eller årlig inspeksjon.


"Eiere av kjøretøy som ikke oppfyller kravene, blir bedt om å rette på utstyret før lisensen kan fornyes eller før kjøretøyet skal sjekkes," sa hun.


“Vi samarbeider også med politiet ved å få offiserer til å ta stikkprøver ved og inspisere kjøretøyer på utvalgte kontrollpunkter. Tjenestemenn kan umiddelbart sikte bileiere for lovbrudd hvis det finnes kjøretøy med modifiserte frontlykter eller baklys.”

DLT Thailand

Bilder eller videoklipp av kjøretøy med modifiserte lys kan sendes til Line ID @ 1584DLT, Facebook @ dlt1584, http://ins.dlt.go.th/cmpweb/ eller via e-post: dlt_1584complain@hotmail.com, sammen med lisensnummer og dato og klokkeslett bildene ble tatt.Comments


bottom of page