top of page

Energidepartementet planlegger en fremtid med elektriske kjøretøy

Energidepartementet planlegger å ha opptil 1,2 millioner elektriske kjøretøy på veiene innen 2030 og vil legge til rette for infrastruktur og batteri utvikling.

Wattanapong Kurovat, sjef for Kontoret for energipolitikk og planlegging, sa at departementet vil holde seg til målet om 1,2 millioner elektriske kjøretøy innen 2030, og vil utvikle fasiliteter som ladestasjoner, elektrisk systemer og EV-bilteknologi , inkludert i planene er og redusere energiforbruket .


Han sa at kontoret også undersøker muligheten til at elbil brukere selger ekstra energi fra batteriene sine til det nasjonale kraftnettet, noe som vil bidra til å styrke landets elsikkerhet.


Comphot Ahunai, president for energiselskapet, Energy Absolute, sa å fremme bruken av elektriske kjøretøyer bør gjøres systematisk, og begynne med å skape etterspørsel ved å redusere prisbarrieren og installere rundt 2000 ladestasjoner med en avstand på 50 kilometer fra hverandr, og at dette må være landsdekkende.


Han sa at regjeringen først kan pilotere elektriske kjøretøy i offentlig transport, drosjer og regjeringsbiler.


Når etterspørselen øker, vil det føre til at bilprodusenter, batteriprodusenter og produsenter av EV-deler baserer seg i Thailand og til slutt gjør det til et EV-knutepunkt i Asean.


Kilde: The Nation
Комментарии