top of page

Epidemiolog: Å åpne grenser kan føre til et nytt Covid-19-utbrudd

Å åpne Thailands grenser for utenlandske turister kan åpne en "Pandoras boks" av Covid-19-infeksjoner, ifølge ledende epidemiolog ved Chulalongkorn University Faculty of Medicine Thira Woratanarat.


Etter et 6 måneders forbud mot internasjonale turister, skal den første gruppen reisende med det nye spesielle turistvisumet fly fra Kina til Phuket 8. oktober.

Thira sier at dette setter landet i fare for et andre koronavirusutbrudd.


“Hvis landet bestemmer seg for å ta risikoen, må alle stole på seg selv, og ta et ansvar for seg selv, fordi dette er en krig mellom virus og mennesker...

Landet vil være et nytt endemisk område hvis myndighetene ikke effektivt kan hindre spredning av sykdommen. Og selv om det er en Covid-19-vaksine, kan det være for sent. "


De 120 til 150 turistene som ankommer neste uke med det spesielle turistvisumet, må i karantene ved et statlig godkjent anlegg i 14 dager. Det kreves også at de testes for Covid-19 før flyturen og før de blir sluppet ut av karantene.


Thira har i månedvis uttrykt sterk misnøye mot å åpne grensene for utenlandske turister, og har stått fast mot forslag som såkalte "reisebobler". Han sier at coronavirus-tilfellene over hele verden har fortsatt å øke og advarer om at folk i Thailand fortsatt bør overholde koronavirusforebyggende tiltak som å bruke munnbind.


"Mange land er fremdeles under den alvorlige pandemien og flere har en infeksjonsrate på 20 ganger den i Thailand, så Thailand vil risikere å bli et pandemisk hotspot etter at landet er åpnet igjen."


Kilder: The Nation Thailand | The Thaiger

댓글


bottom of page