top of page

Et lekket internt notat viser at Opprørspolitiet forbereder seg på å arrestere demonstranter

Et lekkert internt notat viser at opprørspolitiet er blitt beordret til å mobilisere og forberede interneringsfasiliteter for å imøtekomme arresterte studentprotesterere. Politiets notat, datert fredag, beordrer det sterkt bevæpnede grense patrulje politiet å være “i beredskap” for anti-regjeringsprotester i Bangkok. Selv om en bestemmelse i akuttvedtaket som forbyr offentlige samlinger ble fjernet i forrige uke, sier politiet at den forblir i kraft til begynnelsen av dekretets utvidelse som starter i begynnelsen av august.


Politiets sjef for den regionale grense patruljen, som signerte ordren, bekreftet at dokumentet er ekte, men sier det bare er rutinemessige prosedyrer.


“Nei, vi kommer ikke til å arrestere dem. Vi må være forberedt på ordrer. Innkvarteringen er hovedsakelig for forsterkninger fra andre provinser. Men jeg innrømmer at noen av rommene er for demonstranter i tilfelle det er ordre om å arrestere dem."


I følge ordren vil to kompanier med opprørspoliti være innlosjert hos det regionale grense patrulje politiets hovedkvarter i Pathum Thani's Khlong Luang-distrikt rett nord for Bangkok, mens rundt 100 demonstranter vill bli holdt i en egen bygning inne på basen.


Et "gjestehus" skal også være forberedt på å innlosjere 5 protestledere.


Myndighetene insisterer på at de pågående protestene som studentaktivistene holder, bryter nødvedtaket og kan bli møtt med rettslige skritt, selv om ingen har blitt arrestert så langt, og stevnene har vært fredelige.


Lederen for den frie ungdomsbevegelsen, en av gruppene bak protesten 18. juli ved Bangkoks demokratiets monument, antydet at notatet kan ha blitt med vilje blitt lekket av politiet som en del av deres psykologiske operasjoner.


“De vil bare true demonstranter. Bevegelsen vår er ikke mot loven eller skader noen. "


Gruppen ber regjeringen innkalle til et nytt valg og utarbeide en ny grunnlov, med en frist satt til denne lørdagen. En talsperson sier at mer intense stevner vil følge hvis kravene ikke blir oppfylt.


Kilde: The Thaiger Khaosod english

bottom of page