top of page

Fem høytstående politioffiserer suspendert etter Mountain B-brannen

Fem politioffiserer ved Phlu Ta Luang politistasjon har blitt overført til Chonburi politihovedkvarter i kjølvannet av Mountain B-brannen, som angivelig var ulovlig oppført og drevet uten riktig lisens.

Phlu Ta Luang politistasjonens politisjef, Pol Col Wuthipong Somjai, samt hans to stedfortredere og to inspektører med ansvar for kriminalitetsbekjempelse og etterforskning, er blitt overført til inaktive stillinger ved Chonburi politihovedkvarter.

Pol Maj-Gen Atthasit Kitjahan, sjef for Chonburi-politiet, utstedte overføringsordre, som ble datert fredag.


Ordren lød: "For å la kontorene ved Chonburi Provincial Police Station fungere effektivt, vil de fem offiserene derfor bli overført til inaktive stillinger ved Chonburi Provincial Police Station,"


De fem offiserene er:

  1. POL. COL. Wuttipong Somjai, politisjef ved Plutaluang politistasjon.

  2. POL. LT. COL. Somsak Ruying, visepolitimester.

  3. POL. LT. COL. Torwong Sakkulwong, viseetterforskningssjef.

  4. POL. MAJ. Samaya Choosukphonyam, inspektør for kriminalitetsforebygging.

  5. POL. MAJ. Yuttana Songkrasa, etterforskningsinspektør.

Mountain B var innenfor jurisdiksjonen til Phlu Ta Luang politistasjon.

Brannen førte til at 15 mennesker omkom og rundt 40 ble skadet. Tretten mennesker døde på stedet mens i dag ble det bekreftet at to har dødd av skadene på sykehus.

Blant de omkomne var en 17 år gammel gutt. Den lovlige aldersgrensen for å komme inn på et utsted i Thailand er 18. Mountain B hadde kun lisens til og drive som restaurant, men hadde drevet ulovlig som underholdningssted, ifølge politiet. I følge Office of Insurance Commission (OIC), var ikke virksomheten til Mountain B forsikret mot brann.


Lokale medier rapporterer imidlertid at overføringene av de fem politibetjentene kommer som følger av at Mountain B hadde operert uten lisens, Mountain B har gjentatte ganger brutt de lovlige stengetidene og gitt tilgang til mindreårige. De fem politioffiserene som er involvert i anklagene vil også bli etterforsket av overordnede myndigheter.Kilder: The Pattaya News I The Nation Thailand

Comentarios