top of page

Galskapen på High Five Hotell

Før i tiden da det meste var lov her i Thailand – gjorde mange av oss norske en rekke ting, som jeg vil kalle galskap i dag. Her kommer en episode fra det good old days.

High Five Hotell Pattaya

Han Matis Solo Bær var en kar med masse penger. Han hadde så mye penger at han hadde en egen fullstappa bankboks i resepsjonen på hotellet. Spandabel var han også. En dag satt jeg på soi 9 i en bar – ca. 200 meter unna High Five Hotel.

Utpå kvelden kom han Matis innom baren og han kjøpte et brett med B52 shots. Etter en stund kjøpte han flere brett og hele baren ble etter hvert ganske fulle. Vi var vel omtrent 6-7 norske til sammen og alle sammen ble med han Matis til High Five Hotel. Der inntok vi lobbyen og en person fra hotellet sprang fram og tilbake mellom lobbyen og baren med drinker og øl.


Utpå natta ble han Matis krangleaktig og ville dra en annen plass. Vi gutta prøvde å roe ned karen, men det hjalp ikke. Han Matis hadde bestemt seg og ville bort. Utenfor hotellet hadde han en motorsykkel som han hadde leid og parkert pent. Han Matis forsvant etter en stund og vi gutta ble sittende igjen i lobbyen å drikke. Inngangspartiet på hotellet hadde glassdører og disse pleide å stå åpne. To dager tidligere hadde han Matis kjørt på motorsykkelen opp invalide rampen til hotellet og rett inn i baren for å bestille en drink. Sykkelen fikk stå i fred hele natta.

Thaifeber

Vi gutta satt vel i cirka en time før vi hørte et brak og inn gjennom glassdørene kom motorsykkelen med han Matis på. Hotellet hadde av en eller annen grunn stengt glassdørene. Dæven nå ble det huskestue – Han Matis som var full av blod skrek og hylte – hvem har lukket dørene – Hva er det som skjer? Hele resepsjonen var i kaos og til slutt fikk de kjørt han Matis på sykehus. Heldigvis gikk det bra med karen – men han ville aldri fortelle hva denne idiotkjøringa kostet han. Svaret var bestandig – jævla uflaks at hotellet hadde stengt glassdørene og at han ikke oppdaget dette. Håper at sarte sjeler, tåler å høre hvordan det var på 90 tallet i Pattaya.


Av: Ivar Finnstø


Comments