top of page

Gir rabatter på strømregninger til anslagsvis 22 millioner hjem i løpet av Covid-19

Den thailandske regjeringen har i samarbeid med den thailandske energireguleringskommisjonen, elektrisitetsgenererende myndighet i Thailand, Metropolitan Electricity Authority og Provincial Electricity Authority, tatt skritt for å gi rabatter på strømregninger til anslagsvis 22 millioner hjem i løpet av Covid-19 krise.

Energiminister Sontirat Sontijirawong beskrev detaljene rundt planen denne uken til pressen. Planen er betydelig mer tiltalende for publikum, basert på reaksjon på sosiale medier.


Tiltakene vil være på plass i tre måneder, mars, april og mai.

Tiltakene er beregnet på husholdninger på dette tidspunktet, ikke for bedrifter. Energidepartementet vurderer imidlertid forespørsler fra bedrifter om elektriske rabatter også.


For husholdninger med en effektmåling på mindre enn 5 ampere vil det være elektrisk gratis. Dette forventes å være rundt ti millioner hjem.


For husholdninger med en effektmåler over 5 ampere, hvis forbruket ikke overstiger 800 enheter, må de betale samme som februarregningen. Ethvert beløp over 800 enheter vil få 50% rabatt.


I tillegg vil store hus og hus få 30% rabatt hvis de bruker over 3000 enheter hver måned.

Pattaya News bemerker at når elektriske regninger for mars ankommer husholdningene, har mange innbyggere i Thailand klaget på sosiale medier om at regningene deres var betydelig høyere enn vanlig. Det har oppstått debatt om dette skyldes betydelig tid hjemme eller forvirring om hvordan rabatterte priser brukes.


コメント


bottom of page