top of page

Gjenåpnings status for Sørøst-Asia

Et økende antall land i Sørøst-Asia gjenåpner nå grensene sine for fullvaksinerte turister.


Thailands gjenåpning for fullvaksinerte turister markerer en betydelig lettelse av reiserestriksjonene i Sørøst-Asia, der de fleste regjeringer har vært langt tregere med gjenåpningen enn de fleste land i Vesten, mye skyldes nok vaksinasjonstempoet og tilgangen til vaksiner, men byråkratiet har nok også gjort sitt til at ting tar tid.


Men når en leser i Thai relaterte Facebook-grupper, så kan det til tider høres ut som at Thailand er en egen planet, og at det kun er Thailand som har "strenge" krav til innreise...


Det finnes jo også de som sier at de skal droppe Thailand til fordel for nabolandene, men i følge listen nedenfor så ser det ikke ut til og være fritt fram for innreise hos noen av de heller..


Slik ser gjenåpnings statusen for Sørøst-Asia ut i dag:

  • Som kjent så har Thailand innført et karantenefritak for fullvaksinerte fra 46 land og territorier fra og med mandag 1.november.


(annonse)


  • Bystaten Singapore har åpnet for fullvaksinerte fra 10 land, og vil åpne for flere etter hvert, programmet heter Vaccinated Travel Lane (VTL)


(annonse)  • Indonesia gjenåpnet ferieøya Bali denne måneden for fullvaksinerte fra utvalgte land, men ordningen har hatt en treg start, da en er pålagt å gjennomføre en fem-dagers karantene ved ankomst.


(annonse)


  • Vietnam planlegger å tillate fullvaksinerte innreise til ferieøya Phu Quoc fra neste måned, praktiserer en midlertidig godkjenning for fullvaksinerte fra 72 land og territorier, men reisende fra disse landene vil måtte gjennomføre en syv dagers karantene. Vietnam er i samtale med 80 andre land om gjensidig godkjenning av vaksinesertifikater.


(annonse)  • Malaysia vil åpne Langkawi i midten av November for fullvaksinerte , En må gjennomføre en Covid-19-test 72 timer før avreise, og ta en ny test på dagen etter ankomsten til Langkawi. en må også ha en minimumsforsikring på 80 000$


  • Kambodsja vil gjenåpne Sihanoukville, Koh Rong og Dara Sakor for fullvaksinerte fra 30. november.


  • Filippinene, Laos og Myanmar, har ikke kommet med en gjenåpningsplan og forblir stengt for utenlandske turister .Så det er visst ikke bare Thailand som har krav til innreise i disse tider....
Kommentarer


bottom of page