top of page

Gratis bredbånd til 75 000 landsbyer

Thailand tilbyr gratis bredbåndsinternett til alle landsbyer i et forsøk på å utvide sin digitale økonomi fra dagens 12 % av BNP til 30 % innen 2027.

Utvidelsesplanen ble avduket av National Digital Economy and Society Commission (NDESC) torsdag som en del av hovedplanen for 2018-2037.

NDESCs generalsekretær Putchapong Nodthaisong sa at to faser av planen nå blir implementert med fokus på å bygge offentlig digital infrastruktur.

Han fremhevet prosjektet "Village Broadband Internet" (Net Pracharat)vil tilby gratis bredbåndsinternett over hele Thailand. Totalt 74 987 landsbyer bestående av 10,48 millioner mennesker over hele landet har blitt koblet til gratis bredbånd så langt, sa han.

Den tredje fasen (2023-2027) vil fokusere på å transformere internettbruk til økonomisk aktivitet for å øke digitale inntekter til 30 % av landets BNP, la han til.

"For å gjøre dette må vi forbedre den digitale inkluderingsraten blant thaier ved å redusere bredbåndsavgiftene til 2 % av bruttonasjonalinntekt per innbygger, eller 385 baht per måned i gjennomsnitt, med en minimumssats på 220 baht per måned for internetthastighet på 30/10 Mbps."

NDESC har også som mål å øke leseferdigheten på nett til 75 % innen 2027 for å bekjempe risikoen for å bli utsatt for nettkriminalitet.

Putchapong sa at den tredje fasen av den digitale planen også inkluderer tiltak for å fremme 5G-adopsjon i bedrifter, bygnings- og retningslinjer innen byplanlegging for å støtte 5G, etiske standarder for kunstig intelligens og bruken av satellitter med lav bane rundt jorden for å utvide internettdekningen til avsidesliggende områder.

Nåværende data viser at 83,8 % av thailenderne har internettilgang.Kilde: The Nation Thailand

bottom of page