top of page

Halvnakne joggere på Jomtien skaper raseri i sosiale medier

Bilder av to utlendinger som jogger nedover Jomtien Beach Road iført trange speedos har utløst furore på sosiale medier, og mange har spurt om det i det hele tatt er lovlig.
Foto: The Nation Thailand

Bildene som har gått viralt siden søndag viser to middelaldrende menn i alderen 50 til 60 som på høylys dag, jogger nedover Jomtien Beach Road kun iført trange speedos.


Mange fant bildene og handlingen støtende og en fornærmelse mot thailandsk kultur, og omtalte de løpende som uanstendige, og påpekte ulik behandling av utenlandske turister kontra lokale thaier.


En lokal nettdebattant påpekte at hvis en thailandsk person hadde jogget rundt i undertøy, så ville en ha bli siktet for offentlig uanstendighet. Mange andre kritiserte også de lokale tjenestemennene for å være for milde med utlendinger og la dem bryte lover.


Den thailandske straffelovens artikkel 388 sier at enhver som gjør en usømmelig handling i offentligheten, eller begå andre uanstendige handlinger, kan bli ilagt en bot på maksimalt 5000 baht.


Jomtien, eller Jomtien Beach, også ofte skrevet Chom Tian på veiskilt og veikart, ligger ca 3 km utenfor Pattaya ved Thailandbukta, omtrent 150 km sørøst for Bangkok. Jomtien er et sted hvor mange turister og expats velger og bosette seg.


Her kan du lese om skikk og bruk i Thailand.


KILDE: The Nation Thailand

Comments


bottom of page