top of page

Helsedepartementet vil be CCSA om å avslutte Test & Go-ordningen

Folkehelsedepartementet vil i morgen ​​be Senter for Covid-19 Situation Administration (CCSA) om å avslutte Test & Go-ordningen for tilreisende.

"Hvis antallet nye pasienter svinger rundt 20 000 per dag, tror jeg vi har en sjanse til å lempe på innreisebestemmelsene," sa Anutin til The Nation på onsdag.

Men alle reisende vil fortsatt måtte ta en ATK-test ved ankomst.

Anutin bekreftet også at antallet vaksiner foreløpig er tilstrekkelig.


Foreløpig må reisende som kommer inn i landet via Test & Go-ordningen være fullvaksinert. De må registrere seg via Thailand Pass og bestille et godkjent SHA Extra+ eller AQ-hotell for ankomstdagen. De må også ha minimumsforsikringsdekning på USD 20 000 (THB675 000). I tillegg må alle ta en RT-PCR-test ved ankomst.(annonse)


CCSA kan komme med ytterligere lettelser på reisestriksjonene i morgen.


Senter for Covid-19 Situation Administration (CCSA) vil i morgen ​​vurdere ytterligere lettelser på Test & Go-tiltak og gjenåpning av alle kontrollpunkter ved landegrensen samt merking av Covid-soner.


Møtet i CCSA ​​ble bekreftet av det nasjonale sikkerhetsrådets generalsekretær Supoj Malaniyom, direktør for CCSAs operasjonsavdeling.


(annonse)


Supoj sa til journalister før møtet at CCSA ville vurdere statsministerens forslag for å gjøre det mer praktisk for utlendinger å komme inn i landet.

Når det gjelder uvaksinerte mennesker, så kan CCSA redusere antall karantenedager for å gjøre det mer praktisk for reisende, sa han.

"For eksempel, så kan de som kan dokumentere at de har satt seg i karantene før avreise, får redusert antall karantenedager ved ankomst" sa Supoj.

Han sa at CCSA også ville lette Test & Go-tiltak slik at utenlandske turister, og thaier som kommer tilbake fra utlandet, kan komme inn i landet på på en lettere måte.


(annonse)

Han la til at Covid-testen på de utenlandske reisende kan endre seg fra dyre RT-PCR-tester til billigere hurtigtester som er blitt foreslått av reiselivssektoren.

"CCSA kan til og med slutte å teste vaksinerte mennesker, men dette vil bli vurdert i morgen," la Supoj til.

Operasjonssjefen for CCSA sa at Test & Go-ordningen og registreringssystemet Thailand Plus foreløpig ikke kan avskaffes, men kan justeres i henhold til gjeldende situasjon.

"Thailand Pass-registreringen kan justeres basert på sikkerhetsforholdene til det nivået vi kan akseptere samtidig som det gjør det mest praktisk for turister," sa Supoj.


(annonse)


Han sa at hvis CCSA godkjenner de nye lettelsene, så vil de tre i kraft 1. mai med mindre det er uheldige situasjoner som får CCSA til å utsette implementeringen.

Supoj sa at tiltakene kan bli lempet for både fly- og landreiser.

«For landreiser vil vi prøve å åpne alle grensekontroller rundt om i landet, og innenriksdepartementet vil håndtere dette. Denne planen vil også bli vurdert på fredag ​​og alle berørte instanser vil diskutere tiltak for gjenåpningen. Tiltakene vil ligne på reglene som gjelder for flyreiser, men det vil være færre av dem, sa Supoj.

Han la til at det forventes at CCSA vil justere Covid-soneinndelingen av landet ved å forbedre de oransje eller Covid-kontrollsonene fordi situasjonen i provinsene har forbedret seg med samarbeid fra folk og bedrifter.


(annonse)

Han sa at CCSA også vil diskutere tiltak for å la skoler gjenoppta undervisning på stedet til full kapasitet.

"Men CCSA må vurdere sikkerhetstiltak for skolene først," sa Supoj.

Operasjonssjefen sa at CCSA fortsatt ser behovet for at folk bærer munnbind på offentlige områder, dette for å forhindre at viruset sprer seg. Han kommenterte noen Bangkok-guvernørkandidaters kampanjetemaer at de ville presse på for Bangkok som en pilotby hvor folk kan gå tilbake til det normale livet uten å måtte bære munnbind.

Han la til at tjenestemenn har prøvd å gi påminnelse om munnbind til utenlandske turister, som nektet å bruke munnbind på offentlige steder.Kilde: The Nation ThailandOpmerkingen


bottom of page