top of page

Helseminister: Symptomer forbedret for 70% av pasientene på cannabisbehandling

Thailands marihuana vennlige helseminister, skryter av at symptomene har blitt bedre for minst 70% av landets medisinske cannabispasienter. Thailands 311 medisinske cannabisklinikker ved sykehus har behandlet mer enn 14 200 mennesker, de fleste er rammet av terminal kreft, ifølge folkehelseminister Anutin Charnvirakul.
Andre pasienter som bruker cannabisbehandlingen er pasienter med Parkinsons sykdom, medikamentresistente nevropatiske smerter og søvnløshet. Bangkok Post sier at 98% av pasientene ikke har opplevd noen "bivirkninger", men rapporterte ikke om hva som regnes som en "bivirkning" av cannabis.


Mange cannabispasienter har blitt behandlet med THC: CBD (1: 1) ekstrakt. THC, som står for tetrahydrocannabinol, forårsaker psykoaktive effekter (gir rus) mens CBD, som står for cannabidiol, blir studert for helsemessige fordeler som å behandle angst og lindre smerte.


I en tidligere rapport fra Bangkok Post rapporterte National Cancer Institute at 14 terminale kreftpasienter som fikk THC: CBD-behandling sa at smertene ble lindret med mer enn 50%. De hadde også mer appetitt, fikk ventet og sov bedre etter 3 måneders behandling, ifølge en spesialist fra Statens farmasøytiske organisasjon.


Anutin har vært talsmann for medisinsk cannabis og har til og med plantet frøplanter på et statlig vekstanlegg. Nylig sa Anutin at departementet vil fremme bruken av medisinsk cannabis til pasienter som trenger det.


Generaldirektør for avdeling for medisinske tjenester, Somsak Akksilp, sier at avdelingen gjør jevn fremgang med å utdanne helsearbeidere om medisinsk cannabis, og legger til at 11 750 helsearbeidere har fått opplæring siden 2019.


Comentarios