top of page

Kabinettet godkjente visumendringer for å tiltrekke seg velstående utlendinger

Tirsdag godkjente regjeringen visumendringer for å tiltrekke seg utlendinger som ønsker et lengre opphold, som velstående, pensjonister, digitale nomader og dyktige fagfolk.

Hensikten med visumendringene er å øke investeringene i landet og styrke økonomien.


Talskvinne for regjeringen, Rachada Dhnadirek, sa at de nye forskriftene var i to utkast til ministerielle kunngjøringer sendt inn av innenriksdepartementet og arbeidsdepartementet.


De retter seg mot utlendinger med god økonomi, velstående pensjonister, utlendinger som ønsker å jobbe eksternt fra Thailand, og høyt kvalifiserte fagfolk.


Forslagene fra innenriksdepartementet sier at visum for langtidsopphold (LTR), gjelder for opptil fire familiemedlemmer inkludert barn opptil 20 år. Investeringsstyret vil fastsette kvalifikasjonene til søkerne.


Visumene vil være gyldige i fem år og kan fornyes i inntil fem år. Den totale gyldighetsperioden er begrenset til 10 år.

Visuminnehavere vil måtte betale en årlig avgift på 10 000 baht og vil måtte rapportere sin bostedsadresse en gang i året.


Etter å ha mottatt visumet kan utlendingene søke om arbeidstillatelse.


De kan be om endring av visumtype etterpå, i samsvar med reglene til Immigration Bureau.


Den andre endringen er fra Arbeidsdepartementet, sa Rachada.Det vil tillate utlendinger å begynne å jobbe med en gang etter at de har sendt inn søknader om arbeidstillatelse, uten å måtte vente på arbeidstillatelsen.


Hvis de har arbeidsgivere, vil arbeidstillatelsen deres være gyldig så lenge arbeidsavtalene varer, men ikke mer enn fem år. Arbeidstillatelsene kan forlenges for å oppfylle arbeidsavtalene deres, for inntil fem år av gangen.


Utlendinger som har egen virksomhet kan søke arbeidstillatelse for inntil fem år og tillatelsene kan fornyes for inntil fem år hver gang.Brudd på eventuelle forskrifter vil medføre kansellering av visum og arbeidstillatelser.


Rachada sa at de nye visumreglene må kunngjøres formelt av de to statsrådene. Statsministeren ønsket at det skulle skje snart.Thaifeber kommer med mere detaljer når disse foreligger.Kilde: Bangkok Post

Comments


bottom of page