top of page

Kabinettet utvider nødvedtaket til slutten av mai

I et forventet vedtak har det thailandske statsråd godkjent en utvidelse av nasjonal unntakstilstand på 30 dager i mars for å bekjempe spredningen av Covid-19. Det nasjonale portforbudet fra 22.00 til 04.00 vil også fortsette.

Statsminister Prayut Chan-o-cha snakket litt med publikum etter dagens ukentlige regjeringsmøte for å diskutere utvidelsen og muligheten for å lette noen av begrensningene og nedstengningen som har satt millioner ut av arbeid over hele landet. Utvidelsen vil ta gjeldende 30. april fram til slutten av mai. Nødvedtaket, og dagens utvidelse, gir regjeringen muligheten til lettere å håndtere Covid-19-krisen og implementere (eller lettepå eller endre) regler over hele landet, basert på alvorlighetsgraden av situasjonen. Fortsettelse av Nødvedtaket betyr ikke at alle begrensninger som for tiden er på plass vil fortsette. “Lokale medier rapporterer at Bangkok-guvernøren vil tillate følgende steder å åpne igjen fra fredag ​​hvis de opprettholder regler for hygiene og sosiale distanser. Møtet for å bekrefte dette vil være neste onsdag. ” · Restauranter, men bordene må være 1,5 meter fra hverandre og ingen alkohol

· Markeder kan selge alle typer varer

· Sportssentre for trening og ikke-kontaktidrett

· Lagidretter som fotball og basketball er ikke tillatt

· Offentlige parker for trening, men ikke lov å samles i grupper

· Frisører og skjønnhetssalonger

· Dyrehospital og pedikyr for kjæledyr

· Medisinske tjenester inkludert klinikker og sykehjem

· Golfbaner og motorsport

"Det må være fasiliteter for å vaske hender, temperaturen til kundene må tas, og alle må ha munnbind" Tilsvarende tiltak er ennå ikke bekreftet i andre provinser. Beslutningene om å tillate salg og transport av alkohol ligger foreløpig guvernørene i den enkelte provins hender . Det er ingen nasjonale vedtak som forbyr alkohol , men hver provins har individuelt forbudt salg av alkohol. Noen guvernører, som i Nan-provinsen, har antydet at de sannsynligvis vil fortsette forbudet, fordi det fraråder sosiale sammenkomster og reduserer brudd på portforbud og kriminalitet. Nødvedtaket viderefører offisielt det nasjonale portforbudet og utvider det inngående flyforbudet, med unntak av hjemsendte thailandske statsborgere og noen få andre unntak, noe som begrenser innenriks reise sterkt og forbyr masse ansamlinger.

Comments


bottom of page