top of page

Komité skal løse problemet med overprising av lodd

Regjeringen har satt ned en komité for å løse problemet med overprisede lodd og sikre at utsalgsprisen er begrenset til 80 baht stykket.

Regjeringens talsmann Thanakorn Wangboonkongchana sa i går at statsminister Prayut Chan-o-cha hadde instruert komiteen om å begynne arbeidet umiddelbart.


Panelet vil bli ledet av Anucha Nakasai fra statsministerens kontor og inkludere lederne for flere offentlige etater.


Blant dem er riksadvokaten, faste sekretærer for departementene for finans, innenriks, justis, menneskelig sikkerhet og sosial utvikling, samt sjefene for budsjettbyrået, avdelingen for spesialetterforskning og kontoret for bekjempelse av hvitvasking av penger.(annonse)

Seksakol Atthawong, en assisterende minister ved Statsministerens kontor, ble utnevnt til nestleder mens direktøren for Government Lottery Office (GLO) vil fungere som dets sekretær.


Komiteen vil se på årsakene og faktorene bak overprising av lodd og komme med anbefalinger om hvordan man kan løse problemet og gjøre prisene rettferdige for forhandlere og forbrukere.


Anucha sa at statsministeren forventer at det langvarige problemet blir løst.

På grunn av Covid-19-pandemien vil imidlertid kun uformelle diskusjoner finne sted innledningsvis til situasjonen blir bedre.

(annonse)

I desember i fjor kom GLO med en trepunktsplan for å bekjempe overpriser i lotteriet, som inkluderte å sette opp 1000 utsalgssteder som tilbyr lodd til 80 baht stykket.


GLO bestemte seg også for å innkalle en ny registreringsrunde for rundt 200 000 lotterileverandører i et forsøk på å luke ut de som selger overprisede lodd.(annonse)

Dagens lotterileverandører registrerte seg for loddkvoter i 2015.


Lotteri er priset til 80 baht, men mange leverandører skrur prisen opp til 90 eller 100 baht og hevder at loddene går gjennom flere store leverandører som øker prisene før de når dem.


Thailands nasjonale lotteri administreres av The Government Lottery Office. Lotteriet trekkes første og sekstende i hver måned. Det er en av bare to former for legalisert pengespill som er tillatt i Thailand, den andre er hesteveddeløp i Bangkok.Kilde: Bangkok Post


Comments


bottom of page