top of page

Kraftig økning i ankomster etter at Thailand droppet kravet om RT-PCR test før avreise.

Antallet internasjonale ankomster til Bangkoks hovedflyplass Suvarnabhumi har nesten doblet seg etter at Thailand skrotet kravet til PCR-testing før avreise.


Ankomstene til Suvarnabhumi har nesten doblet seg til rundt 12 000 passasjerer daglig, samtidig øker antallet flyvinger. Dette etter at Thailand skrotet kravet til PCR-testing før avreise.


Søndag ettermiddag var store deler av flyplassen full av internasjonale turister. og nådde nesten nivåene før pandemien. Passasjerene ble etter ankomst møtt av hotellpersonale som ledet de til deres første overnattingssted for obligatorisk RT-PCR test.

Reisende må fortsatt ta en RT-PCR-test ved ankomst og vente et døgn på et SHA pluss-hotell til de får et negativt testresultat. Reisende er også pålagt å ta en ATK-selvtest på dag fem.


Thai PBS-reportere snakket med en av flyplassens ansatte som sier at ventetiden for testresultater har gått ned og er som regel tilgjengelig innen 4 timer etter testing. Dette kan på sikt eliminere behovet for et døgn på et hotell i påvente av testresultater.

Siden 1. april har de som ankommer Thailand, under «Test and Go», «sandbox» eller andre karanteneprogrammer, ikke lenger hatt behov for et negativt COVID-19 RT-PCR-testsertifikat, utstedt innen 72 timer før avreise.


Alle reisende fra utlandet må fortsatt ta RT-PCR-test ved ankomst og må bo på forhåndsbestilte hotell til et negativt resultat foreligger, vanligvis for én natt. De er også pålagt å ta en ATK-selvtest på dag fem ankomst. Hvis testene er positive, må de behandles.


Om en har vært smittet de siste 3 måneder, så er det viktig at en har med dokumentasjon fra legen at en har vært smittet og at en har blitt frisk, har en med dokumentasjon fra legen så blir det som regel kun tatt en ny test før en sendes ut i det fri.


Om en ikke har med dokumentasjon fra legen, så kan en risikere og måtte tilbringe noen dager i karantene på hotell/sykehus.Kilder: MFA I ThaiPBS


(annonse)

Comments


bottom of page