top of page

kreditorene støtter regjeringens grep for å sette THAI under konkursbeskyttelse


Foto : Wikimedia Commons


Kreditorer støtter regjeringens grep for å få Thai Airways International (THAI) til å søke konkursbeskyttelse, mens finansdepartementet forbereder seg på å forhandle om salg av 3 prosent av sin eierandel i flyselskapet, noe som vil gjøre at den nasjonale transportøren mister sin statlige virksomhetsstatus .


En informert kilde i finanssektoren sa onsdag (20. mai) at THAIs innenlandske og utenlandske kreditorer har signalisert at de ønsker at flyselskapet skal søke konkursbeskyttelse. Kreditorene har også utnevnt advokater til å forhandle om tilbakebetaling av gjeld, mens transportdepartementet har fått oppdraget fra regjeringen til å inngive flyselskapets rehabilitering til konkursdomstolen.


Transportdepartementet forventes å sende inn konkursbeskyttelse på THAIs vegne i midten av juni hos thailandske og amerikanske domstoler. Transporttjenestemenn og THAIs ledergruppe vil legge frem en liste bestående av 30 navn for rehabiliteringsteamet til statsminister Prayut Chan-o-cha den 25. mai for behandling.Thai Airways vil også måtte avskjedige mer enn 6000 ansatte pga konkursprosedyren . Avhengig av gjeldsstørrelsen vil 30 prosent av de over 20.000 ansatte, eller over 6.000 mennesker, måtte avskjediges. De vil motta en ti måneders kompensasjon i henhold til arbeidsloven. Rehabilitering av flyselskapet må godkjennes av kreditorene, og det vil sannsynligvis ta minst ett år, sier kilder.


Oppdatering :


I går ble det rapportert at Airbus etterlyste tilbakebetalinger for noen av de leide flyene. Men i dag benektet Airbus om at det hadde etterlyst tilbakebetalinger for 30 innleide maskiner


De 53 Airbus-flyene som leases av Airbus er :

6 Airbus A380-800,

12 A350-900s,

15 A330-300s,

20 A320-200s.Comentários


bottom of page