top of page

Krever at statsministeren i Thailand går av

Thailands konstitusjonelle domstol har besluttet å ta inn en klage fra 40 senatorer mot statsminister Srettha Thavisin.

Srettha Thavisin Thailand PM

Senatorene krever at Srettha går av, etter at han utnevnte en tidligere straffedømt advokat til regjeringen, skriver Reuters.


Srettha får bli sittende som statsminister inntil domstolen har behandlet saken. Han vil fremme sitt forsvar i løpet av de neste 15 dagene, sier talsperson Chai Wacharonke for statsministeren til Reuters.


Det er den tidligere advokaten Pichit Chuenban som skaper hodebry i Thailand. Han er tidligere domfelt for å ha bestukket vitner i en straffesak. Han mistet da advokatlisensen i fem år.


De 40 senatorene mener utnevnelsen av Pichit er grunnlovsstridig.


Som advokat kjempet og tapte Pichit store rettssaker mot tidligere statsminister Yingluck Shinawatra og milliardær Thaksin Shinawatra, som har vært en ruvende skikkelse i Thailand i mer enn to tiår.


Thaksin er en nær alliert av Srettha og grunnlegger av hans regjerende Pheu Thai-parti, som sammen med sine forgjengere har vunnet alle unntatt ett thailandsk valg siden 2001.


Hvis Srettha må trekke seg, må det dannes en ny regjering, og Pheu Thai må fremme en ny statsministerkandidat som er avhengig av flertall i nasjonalforsamlingen om partiet skal beholde statsministeren.Comentarios


bottom of page