top of page

Laos gjenåpner hele landet.

Laos har annonsert landets gjenåpning for fullt vaksinerte utenlandske turister uten noen obligatoriske testkrav, med virkning fra i dag.

I følge Laotiantimes har Laos annonsert en full gjenåpning for turisme, som lar vaksinerte turister komme inn i landet uten noen testkrav.


Regjeringens talsperson og minister for statsministerens kontor, Thippakone Chanthavongsa, talte under en kunngjøring som ble sendt direkte på sosiale medier.


Hun sa at ettersom antallet Covid-19-tilfeller var betydelig redusert, og for å sikre økonomisk bedring, hadde National Taskforce for Covid-19 Prevention and Control og regjeringen i Laos koordinert med en rekke sektorer for å bestemme nye inngangstiltak i tråd med den globale situasjonen.

Etter å ha kartlagt situasjoen og rådført seg med eksperter, har Taskforcen fastsatt følgende tiltak for innreise til Laos, med virkning fra 9. mai og fremover:


  • Alle internasjonale sjekkpunkter vil være åpne for inn- og utreise for Laotiske-borgere, utenlandske innbyggere, turister og andre typer besøkende.


  • Statsborgere fra land som har bilaterale eller ensidige visumfritaksavtaler med Laos kan nå reise inn i Laos uten behov for visum.


  • Statsborgere fra land som ikke har en visumfritaksavtale med Laos kan nå søke om visum ved en Laos ambassader eller konsulater i utlandet eller via det Laotiske e-Visa systemet. Visum ved ankomster vil også bli gjeninnført ved visse internasjonale sjekkpunkter.


  • Fullvaksinerte utlendinger eller laotiske borgere som har et vaksinasjonssertifikat kan reise inn i Laos uten screening eller testing for Covid-19 når de ankommer med land, luft eller vann.


  • Ikke-vaksinerte borgere av Laos, utenlandske statsborgere eller innbyggere fra 12 år og over må ta hurtigtest (ATK) senest 48 timer før avreise og presentere resultatene ved ankomst.


  • Utenlandske ankomster til Laos som blir smittet med Covid-19 må selv bære ansvaret for alle medisinske kostnader forbundet med behandlingen.


  • Private kjøretøy kan nå kjøre inn og ut av Laos territorium via sjekkpunkter som før pandemien. Retningslinjer for dette tiltaket vil bli utarbeidet og offentliggjort av Samferdselsdepartementet.


Thippakone Chanthavongsa sa at departementer og reiselivsavdelinger, så vel som reiselivsbedrifter, nå må være fullt forberedt på å ta imot utenlandske turister.


Samtidig kunngjorde hun gjenåpning av underholdningssteder og karaokebarer, men slike arenaer må sikre at de fullt ut overholder Covid-19-forebyggende tiltak

Bortsett fra ankomsttiltakene, kunngjorde Laos regjering også gjenåpning av underholdningssteder og karaokebarer over hele landet under de strenge forebyggende tiltakene for Covid-19 smitte.


Reisende fra Thailand vil fortsatt måtte søke om innreise via Thailand Pass systemet før de returnerer til Thailand.


Personer som kommer inn fra Laos som ikke er thailandske statsborgere (eller ikke har arbeidstillatelse) må også ha en Covid-19-forsikring med en minumums dekning på 10 000 USD.


Nå som grenseovergangene igjen åpner opp, så blir det igjen mulig og foreta en "visa run". Det er nok også rimelig å anta at ordningen med covid-extension ikke blir videreført.


Kilde: Laotiantimes


コメント


bottom of page