top of page

Lettelser i kravene om fornyelse av førerkort

De som trenger å fornye førerkortet, vil ikke være pålagt å gjennomgå skriftlige eller førerprøver for i et forsøk på å dempe Covid-19 smitte, Dette kunngjorde Department of Land Transport på sin Facebook-side @ PR.DLT.News.

Lettelsene gjelder:


  • Innehavere av førerkort som har utløpt for mer enn ett år siden, men som ikke overstiger tre år til datoene mellom 4. januar og 31. mars 2021, blir ikke pålegges å ta en skriftlig prøve. Imidlertid må de bestå fysisk test og opplæring i klasserommet.


  • Innehavere av et førerkort som har utløpt i mer enn tre år til datoene mellom 4. januar og 31. mars 2021, vil ikke være pålagt å ta en førerprøve. Imidlertid må de bestå fysisk test, opplæring i klasserommet og en skriftlig test.


DLT vil også godta nødvendige dokumenter (legeattest, opplæringsbevis i klasserommet) som nylig er utløpt for å være gyldige når de fornyer førerkortet innen 31. mars.


DLT har informert Royal Thai Police om at innehavere av utløpte førerkort fortsatt kan bruke disse til identifikasjon når politiet krever det frem til 31. mars.
Thaifeber har snakket med en av de store agentene i Pattaya som sier at det ikke er nødvendig og stresse med dette foreløpig, de tror heller ikke at DLT blir og være så vanskelige med folk som tidligere har hadd førerkort, men de blir og stramme til opplæringen for de som ikke har hadd førerkort tidligere.Kilde: PR.DLT.News

bottom of page