top of page

Matvaregigant samarbeider med handelsdepartementet for å begrense prisene

Siam Makro Plc (MAKRO) samarbeider nå med landets handelsdepartement for å begrense prisene på over 4.000 produkter, for å hjelpe thailandske husholdninger som sliter med økende husholdningsutgifter.


I samarbeid med handelsdepartementet kunngjorde Makro, at de har satt et tak på prisene på viktige varegrupper, for å redusere husholdningsutgiftene, skriver The Pattaya News.


Prisene er drevet opp av en rekordhøy inflasjon som skyldes at energi- og matpriser øker globalt, dette fører samlet sett til at forbrukere og små bedrifter blir mer sårbare for økende kostnader.

"Dette prosjektet er et av våre viktige oppdrag," sa Siriporn Dechsingha, Makros visedirektør for bedriftskommunikasjon.

Krisada Chinavicharana, i finansdepartementet, sier at staten fortsatt har nok penger til å finansiere ytterligere initiativ fordi regjeringens utgifter ennå ikke er reflektert i sentralbudsjettet.


Chinavicharana spesifiserte imidlertid ikke om det eksisterende kuttet på dieselavgiften for diesel vil bli utvidet. Den thailandske regjeringen setter for tiden et tak på dieselprisen til 30 baht (ca 8 kroner) per liter.


Kilde: Thaienquirer I The Pattaya News


Commentaires