top of page

MRTA prøver ut "free-flow" -teknologi for å fjerne barrierer ved bomstasjoner

Mass Rapid Transit Authority (MRTA) studerer implementeringen av flerfelts fri flyt (MLFF) teknologi som vil bidra til å eliminere behovet for portbarrierer ved bomstasjoner og gjøre det lettere for trafikken å flyte uten å måtte bremse ned eller stoppe for å betale bompenger, sa MRTA-guvernør Surachet Laophulsuk.

"Studien blir gjennomført parallelt med Department of Highways 'Free Flow-prosjekt, og vi vil velge hvilket system som skal tas i bruk, basert på suksess og grad av enkel implementering," sa han.


"I den innledende fasen fant vi at systemet har nøyaktighetsproblemer og må forbedres. Vi regner med at den vil være klar innen 2022.


” Surachet sa også at rundt 2000 bomstasjon ansatte vil bli opplært i andre oppgaver og tilordnet til andre avdelinger. "Det vil ikke være oppsigelser for ansatte," lovet han.


Både MLFF og Free Flow-plattformene vil komme med forhåndsbetalte og etterbetalte opsjoner , samt et inkassosystem for å spore opp de som ikke betaler bompenger.


“EMV [Euro / MasterCard og Visa] -systemet vil bli erstattet med et Touch & Go-system som tillater kontaktløs betaling fra kredittkort og elektroniske enheter. EasyPass-tilgangen vil også bli kansellert når det frie flyt-systemet er ferdig implementert, sier Surachet.


MRTA-statistikk avslører at myndighetene i gjennomsnitt tjente 70 millioner baht per dag på bompenger, mens 2 prosent av bilbrukerne slipper å betale bompengeavgifter, noe som resulterte i et daglig tap på 1,4 millioner baht.


Comments


bottom of page