top of page

Myndighetene har gjennomført en landsomfattende razzia

Myndighetene gjennomførte fredag en landsomfattende razzia mot kjølelagre i flere provinser ​​etter mistanke om hamstring av svinekjøtt.


Razziaen er et resulat av hamstring som har fått prisene til å skyte i været.


Regjeringens talsmann Thanakorn Wangboonkongchana sa at statsminister Prayut Chan-o-cha tett har fulgt opp situasjonen som påvirker prisene på svinekjøtt, og beordret relaterte byråer til å gi ham regelmessige oppdateringer om produksjonen og forbruket.


Regjeringen har nå iverksatt en rekke tiltak for å møte de økte prisene, inkludert et tre måneders forbud mot eksport av levende griser, sammen med et krav om at grisebønder og eksportører skal utarbeide beholdning, inkludert detaljer om innkjøps-/salgsvolumer og priser. Som ligger klare slik at myndighetene kan sjekke disse når som helst, sa Thanakorn.


(annonse)

Torsdag inspiserte myndighetene et anlegg i Chana-distriktet i Songkhla, etter et funn av mer enn 200 tonn ubekreftet svinekjøtt på et kjølelager. Totalt ble det beslaglagt 201,6 tonn da myndighetene ikke kunne verifisere hvor svinekjøttet kom fra.


Matgiganten Betagro sa at selskapet hadde informert handelsdepartementet 17. januar om at det lagret svinekjøtt på anlegget før det leverte det til kunder i sør i løpet av de neste fem til syv dagene. 


Selskapet insisterte på at det hadde overholdt forskrifter gitt av sentralkomiteen info om priser på varer og tjenester, og at det lagrede svinekjøttet var en normal lagerstyringspraksis, ikke et tilfelle av hamstring.


Chatsuda Chumsaeng, Songkhlas kommersielle offiser, sa fredag ​​at en undersøkelse av kontoene og varelageret til Betagro samt operatøren av kjølelageret fra mai til januar bekreftet at de to selskapene ikke var involvert i hamstring av svinekjøtt.


(annonse)

I Chanthaburi, inspiserte husdyrmyndighetene et privateid kjøleanlegg og beslagla over 267 tonn frosset kjøtt som ble ansett som mistenkelig.


Myndighetene i Pathum Thani raidet også et kjølelager hvor de fant mer enn 5 tonn svinekjøtt som det provinsielle handelskontoret ikke hadde blitt informert om slik loven krever.


I Samut Sakhon ledet visepolitisjef Pol Gen Damrongsak Kittiprapas en inspeksjon av 11 kjølelager som antas å ha sammenheng med høye priser på svinekjøtt.


(annonse)

Pol Gen Damrongsak sa at en undersøkelse fant at 25 selskaper som driver kjølelager i provinsene rundt Bangkok er mistenkt for å hamstre svinekjøtt på over 5 tonn uten å informere myndighetene, dette i strid med loven om priser på varer og tjenester.


Noen operatører hevdet at de var i ferd med å varsle myndighetene om svinekjøtt i deres besittelse, da de nylig ble informert om nye regler. Påstandene deres blir etterforsket, sa Pol Gen Damrongsak.


Kilde: Bangkok Postbottom of page