top of page

Myndighetene undersøker om utlendinger bryter Thailandske eiendomslover

Thailandske myndigheter undersøker om utlendinger bruker thailandske statsborgere til å eie eiendom i boligprosjekter rundt om i landet.

Etterforskningen kommer etter at politiet søkte rettskjennelser for å ransake 50 hus i to Bangkok-prosjekter de mistenker ble kjøpt av representanter for den kinesiske forretningsmannen Chainat «Tuhao» Kornchayanan.


Chainat overga seg den 23. november, til et polititeam som etterforsker kinesiske kriminelle gjenger. Han nekter for å være sjef for en kinesisk Triade.


Boligprosjektene som undersøkes ligger i Soi Lasalle og Charoen Nakhon Road.

Department of Lands visegeneraldirektør Panitavadee Prachnakorn bekreftet torsdag at loven sier at eiendom i Thailand må eies av thaier.


"Alle som eier eiendom for utlendinger vil straffes i tråd med loven," sa hun.


Hun sa at avdelingen også vil undersøke aksjeposter og oppkjøp av boligprosjekter der det er mistanke om uregelmessigheter rundt eierskap.


Tjenestemenn har blitt bedt om å undersøke eierskap nøye ettersom nyheter om utlendinger som skaffer seg land i Thailand har skapt uro blant publikum, la hun til.

Julemat i Thailand

Regjeringen trakk nylig tilbake et lovforslag om å la utlendinger eie eiendom etter at sterk kritikk fra motstandere.


"Tjenestemenn har også blitt bedt om å offentliggjøre at thaier som eier land for en utlending bryter landloven og straffeloven ved å avgi en falsk uttalelse," sa Panitavadee.


Straffene for utlendinger som blir funnet skyldig i å bruke thailendere til å eie land i Thailand, kan være fengsel, bøter og få landet beslaglagt og tvangsolgt, sa Panitavadee.


Merk: Dette gjelder ikke eierforhold hvor det er snakk om ektefeller og samboere, men kreative eierforhold som er opprettet for å unngå loven.


Her finner en mere info om Thailandske eiendomslover (engelsk)Kilde: The Nation thailand

Comentários


bottom of page