top of page

Nye regler gjør Grabcar lovlig

Regjeringen har godkjent et utkast til en regulering som tillater bruk av personbiler for taxitjenester via apper, en velsignelse for GrabCar-sjåfører som i årevis har levert tjenesten uten riktig juridisk status.Den nye forskriften tillater at kjøretøy med inntil syv seter som for øyeblikket er registrert som personbiler, også kan benyttes som drosjer.


Endringen forventes å være ferdig om en måned fra nå, i følge transportminister Saksayam Chidchob.


Selv om Taxi appen er blitt svært populær, anerkjenner ikke loven eiere som bruker privatbilene sine for å hente passasjerer, sa ministeren


Departementet for landtransport planlegger å bruke rundt en måned på å utarbeide en kunngjøring som styrer hvordan den nye forskriften implementeres, og deretter holde en offentlig høring om saken og få forskriften publisert i Royal Gazette, sa Saksayam.


Etter publiseringen kan selskaper som eier Taxi apper, søke om lisenser for å drive den nye tjenesten, sa han.


Personbiler som er registrert som drosjer blir delt inn i:

  • Små kjøretøy (som Nissan March, Toyota Vios og Honda City)

  • Mellomstore biler (som Toyota Altis og Honda Civic)

  • Store kjøretøy (som Honda Accord og Toyota Fortuner)


Førere blir pålagt å skaffe seg førerkort for offentlig transport, Førere må gjennomgå en kriminell bakgrunnssjekk av politiet og kun bruke apper som er sertifisert av avdelingen, sier Saksayam.
Traisuree Taisaranakul, nestleder for regjeringen, sa at reguleringen gir forbrukere flere valg for taxitjenester.


"Flere bestiller drosjer gjennom apper", sa hun

Tiltaket støtter også sjåfører som bruker sine personlige kjøretøy for å yte tjenester lovlig, sa Taisaranakul.


Noen av kravene som stilles:


  • Folk som ønsker å være sjåfører for slike apper, må registrere kjøretøyene sine, men kun en person kan være registrert per bil.


  • Kjøretøyene som brukes må ha kommunikasjonsenheter godkjent av Department of Land Transport og et symbol som viser at de tilbyr drosjetjenester gjennom et elektronisk system.


  • Kjøretøyene kan ikke være mer enn ni år gamle.


  • For små og mellomstore biler er serviceavgiften begrenset til 50 baht de første to km. og deretter ikke mer enn 12 baht for hver km etter det.


  • For store biler er serviceavgiften begrenset til 200 baht de første to km, og deretter ikke mer enn 50 baht for hver km etter det.


  • Når kjøretøyer ikke er i bevegelse, koster det tre baht per minutt for et lite kjøretøy og 10 baht for et stort kjøretøy.


Myndighetene planlegger å overvåke tjenestene for passasjerens sikkerhet.
.

Comments


bottom of page