top of page

Nyttårsfester får kun slippe inn de som er fullvaksinerte

Statsminister Prayut Chan-o-cha instruerte lørdag folkehelsedepartementet om å utstede et offisiell krav om at alle besøkende til nyttårsfester må fremvise dokumentasjon for vaksinasjon.

Regjeringens talsmann Thanakorn Wangboonkongchana sa at alle arrangører er pålagt å følge departementets Covid Free Setting-tiltak.


(annonse)

Besøkende på arrangementer med mer enn 1000 personer må være fullvaksinerte og framvise negativ ATK-Test(Antigen-hurtigtester) tatt innen 72 timer.


For mindre arrangementer må besøkende kun å fremlegge dokumentasjon på at de er fullvaksinerte.


(annonse)
Thanakorn advarte også folk om å ikke falle for fristelsen og kjøpe falske Covid-19-vaksinasjonssertifikater. For både selgere og brukere vil bli straffet om en blir tatt.


Et ekte sertifikat vil ha en QR-kode som vil vise informasjon om den vaksinerte, og vil inneholde info legen som administrerte vaksinasjonen, merke og batchnummer.


(annonse)Han la til at statsministeren var bekymret for at restriksjonene ble lettet over nyttår, slik som når Center for Covid-19 Situation Administration nå tillater restauranter å servere alkohol fram til kl 01:00 på nyttårsaften.


Commentaires