top of page

Oxford velger Thailand som produksjonsbase for Covid-19-vaksine

Thailand er planlagt å være Sørøst-Asia produksjonsbase for Oxford Universitys Covid-19-vaksine. Det britisk-svenske farmasøytiske selskapet Astra-Zeneca jobber med Oxford for å gjøre vaksinen tilgjengelig globalt, og Siam Bioscience vil produsere vaksinen i Thailand. Det er planlagt å være produksjonsbase for Association of Southeast Asian Nations, (ASEAN), som inkluderer Indonesia, Singapore, Malaysia, Filippinene, Vietnam, Thailand, Brunei, Kambodsja, Myanmar og Laos.
Av de 1 billioner baht som ble bevilget til folkehelsen i 2021-budsjettet, er det satt av 40 milliarder baht til Covid-19-relaterte tiltak, som produksjon av en vaksine, ifølge talsmann for regjeringens talsmann Traisuree Taisranakul. Som tilbake i juli kunngjorde at den thailandske regjeringen satte av 600 millioner baht til å kjøpe innhold til Oxford-vaksinen.


"Vaksineproduksjonen ved Oxford University er i konstant utvikling og har gjort store fremskritt, menneskelige tester blir fortiden gjennomført."I en tidligere rapport uttalte den britiske ambassaden i Bangkok at hvis vaksinen lykkes, vil den være tilgjengelig for den thailandske befolkningen i første halvdel av 2021. En Covid-19-vaksine blir sett på som en livline for Thailands turismeavhengige økonomi som har vært hardt rammet av pandemienes reisebegrensninger. Flere har uttalt at økonomien ikke vil ta seg opp igjen før en vaksine er tilgjengelig.Kilde: The Nation Thailandbottom of page